Európa legjobbjai Egerben a jövő hét végén

2013-04-17
A jövő hét végén, pénteken és szombaton Európa négy legjobb női vízilabdacsapata Egerben küzd meg a Bajnokok Kupája trófeáért.

 

    Amint az az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a hevesi főváros több mint 100 éves pólós történetének legrangosabb eseménye lesz e torna, amelyen az orosz, a görög és a spanyol bajnok mellett a házigazda magyar bajnoki címvédő ZF-Eger csapata száll vízbe a Bitskey-uszodában. A pénteki elődöntőben az Eger az orosz Kirisivel, a spanyol Sabadell pedig a görög Vuliagmenivel csap össze a döntőbe jutásért. 

    Bárány Attila, az Egri VK ügyvezető elnöke szerint hatalmas elismerés a klubnak és a városnak, hogy megkapták a rendezési jogot. Hozzátette: Egerben szeretik és értik a vízilabdát, és a szervezők reménye szerint telt ház előtt rendezik meg a meccseket. A ZF-Eger női csapata először kapott lehetőséget arra, hogy a nemzetközi kupaküzdelmekben induljon, és nagy siker, hogy bejutott Európa legjobb négy együttese közé - fűzte hozzá.

    Kelemen Attila vezetőedző és Antal Dóra, a csapat kulcsjátékosa nem kertelt a sajtó képviselői előtt, amikor egybehangzóan leszögezte, bármilyen nehéz ellenfelekkel, kis túlzással: a komplett orosz, spanyol és görög válogatottakkal kell is szembenézniük, a cél a Bajnokok Kupája megnyerése.

    A BK Final Fourjának névszponzora a Marshall Ablakgyártó Kft. 

    A sajtótájékoztatón a négyes döntő szervezői bemutatták a rendezvény arcát, Vasas Vanda kerekesszékes szépségkirálynőt, aki jelenlétével támogatja az egri női csapatot.

    A Bajnokok Kupája Final Fourjának programja:

    április 26., péntek:

18.00: Sabadell (spanyol)-Vuliagmeni (görög)

19.30: Kirisi (orosz) - ZF-Eger

    április 27., szombat:

16.30: mérkőzés a 3. helyért

18.00: döntő

 

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,