Chelsea - Arsenal: Nálunk az esélytelenebb az esélyes!

2019-05-29
Az Európa Liga döntőjében a szorzók alapján a Chelsea a favorit, mi azonban inkább az Ágyúsok sikerét vízionáljuk.

Chelsea - Arsenal

Európa Liga - döntő

 

Online sportfogadás tipp: Arsenal vagy döntetlen

Unibet odds: 1.66

Kezdés: szerda, 21:00

 

A 2018/19-es EL döntőt Bakuban rendezik, elég messzire kell utazni tehát, hogy megszerezzék a trófeát. A siker mellett az Arsenal számára még a jövő évi BL-szereplés is tét, hiszen az Ágyúsok sikere esetén a következő idényben a BL-ben szerepelhet a csapat, ha a Chelsea nyeri az EL-t, az Ágyúsoknak marad az Európa Liga.

Bajnoki meccseken idén 1-1 mérleg, az első meccset a Chelsea nyerte még a bajnokság elején, januárban viszont már az Arsenal győzött 2-0 arányban. Egyébként az Arsenal együttesének volt egy remek időszaka ősszel, de amikor igazán kellett volna, tavaszra talán elfáradt. Viszont erre a döntőre még össze kell raknia magát a csapatnak, Emerynek feltüzelni a srácokat, és azért Emery ehhez ért. Az Ágyúsoknál egyébként is talán nagyobb lehet az egység, hisz ott a kulcsjátékosok zöme marad, míg a Chelsea-nél már régóta találgatunk, ki hová igazol.

Ráadásul az Arsenal mellett szól, hogy a Chelsea-nél Kanté és Rüdiger is sérült, mióta ők kidőltek, kevésbé volt stabil a Chelsea. Egy Amerikai túrával is fárasztotta magát a csapat, de leginkább Kanté és Rüdiger hiánya az, ami érződhet.

Aztán a Chelseanél kérdéses egyrészt Sarri jövője, ő és Abramovic nem igazán jön ki, szinte biztos, hogy a mester távozik. Hazarad Madridba való igazolása is szinte tény, nem biztos, hogy fejben ott tud lenni 100%-ig. Loftus-Cheek és Hudson-Odoi sem bevethető, két lendületes fiatal spílerére sem számíthat Sarri, ha frissíteni kéne, de sokszor a kezdőben számolt már velük, most nem teheti.

A Chelsea-nél már a Frankfurt ellen is hajszálon múlt a továbbjutás, az Arsenal ez EL-ben a negyeddöntőben a Napolit, majd az elődöntőben a Valenciát is kettős győzelemmel múlta fölül. Az Ágyúsok az EL-ben elég meggyőzőek, fontos nekik a sorozat, így mi is bizalmat szavazunk Aubameyangéknak.

Címkék: sportfogadás, tipp,