Európa Liga - Csalódottság a búcsúzó magyaroknál

2013-07-26
Természetesen csalódottan értékelte a csütörtöki Európa Liga-selejtezős búcsút Kondás Elemér, a Debrecen, valamint Marco Rossi, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője.

 

Kondás elmondta, hogy a norvég Strömsgodset ellen az első mérkőzésen elért 2-2-es döntetlen jó eredménynek számított, és a nyíregyházi visszavágót is jól kezdték, de a pontrúgásokból bekapott gólokat követően nem tudtak felpörögni.

"Elkerülhető, balszerencsés gólokat kaptunk, amelyek után még próbálkoztunk, de a mai napon igazából nem jött össze semmi" - nyilatkozott a magyar kupagyőztes trénere a 3-0-s vereséget követően.

 

Ronny Deila, a rivális vezetőedzője azt mondta, elsősorban annak köszönhetik a továbbjutásukat, hogy sokkal jobban védekeztek, mint egy héttel korábban és a helyzetkihasználást tekintve feljavultak. 

 

A Budapest Honvédot irányító Rossi szerint az egyéni hibák döntötték el a párharcot a szerb Vojvodina ellen.

"A visszavágó előtt külön felhívtam a játékosok figyelmét, hogy a Vojvodina úgy érkezik ide, hogy várni fog a hibáinkra, és ezt mindenféleképpen el kell kerülni. Ehhez képest rögtön az első félidőben sikerült két olyan gólt kapni, amely ki nem kényszerített hibából következett, és ezzel megpecsételtük a saját sorsunkat" - idézte a fővárosi klub honlapja az olasz szakembert, aki szerint az is döntő tényező volt, hogy a nyári átigazolási szezonban nem sikerült pótolni a távozó Lanzafamét és Martinezt.    

"Jó volt látni a találkozó előtt a játékosokon a nyugalmat az öltözőben és megfelelő mentális állapotot, ami meg is mutatkozott az eredményben" - értékelt a 3-1-es csütörtöki győzelem és a magabiztos, 5-1-es összesített továbbjutást követően Marco Nikolic, a Vojvodina vezetőedzője.

 

A Honvéd és a Debrecen búcsúja azt jelenti, hogy most először augusztusban már nem lesz magyar csapat egyik európai kupában sem: a Videoton az EL selejtezőjében még az első körben búcsúzott a montenegrói Mladost Podgorica ellen, míg a Győri ETO FC kedden a Bajnokok Ligájában az izraeli Makkabi Tel-Avivval szemben vérzett el. A vonatkozó negatív rekord 2011-ben született, akkor a Paks utolsó állva maradt magyar együttesként az EL selejtezőjének 3. fordulójában, augusztus 3-án a skót Hearts ellenében búcsúzott.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,