Európa Liga - A Videoton vezetőedzője büszke játékosaira

2012-12-08
Noha kikapott a Videoton a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelmeinek zárófordulójában, a székesfehérvári együttes portugál vezetőedzője dicsérte csapatát a Sporting Lisboa vendégeként péntek este elszenvedett 2-1-es vereséget követően.


  "Nagyon büszke vagyok a játékosokra, taktikailag ismét rendkívül éretten játszottak és megint méltó ellenfelei voltak egy papíron sokkal erősebb csapatnak" - nyilatkozta Paulo Sousa a magyar együttes honlapjának péntek éjjel. A szakember megítélése szerint nagyon kiegyenlített mérkőzés volt a lisszaboni, s az első félidőben akár több góllal is vezethetett volna a Videoton.
    "A Sporting vezető gólja után azonnal egyenlíteni tudtunk, teljesen megérdemelten. Ezt követően kicsit átengedtük a területeket az ellenfélnek - értékelt a tréner, aki úgy ítélte meg, hogy 1-1-es állásnál az egyik hazai játékosnak járt volna a második sárga lap, melyet ha megkap, akár teljesen másképp is alakulhatott volna a meccs.
    Franky Vercauteren, a portugál csapat belga vezetőedzője a honlapnak ekként nyilatkozott:
    "Számunkra a Benfica elleni mérkőzés most a legfontosabb, de természetesen nagyon örülök, hogy sikerült győznünk a mai összecsapáson."
    A Videoton a belga Genk és a svájci Basel mögött a harmadik helyen végzett EL-csoportjában, megelőzve az utolsóként zárt Sporting Lisboát.


Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,