EuroMillions Lottery

 

Az Európa-szerte rendkívül népszerű, 2004-ben indult EuroMillions (német nyelvterületen EuroMillionen) játékban 9 európai ország nemzeti lottótársasága vesz részt.
     

 

Az EuroMillions-t gigantikus nyereményei tették népszerűvé: a Magyarországon kapható lottók jackpotjainak többszöröséért lehet vele harcba szállni.

Amennyiben az EuroMillions 100 millió eurós Szupersorsolásáról szeretne információkat megtudni, kérjük, kattintson ide.

A játékot a francia, spanyol és angol lottótársaságok indították 2004. február 13-án, 2004 októberében csatlakoztak az osztrák, belga, ír, luxemburgi, portugál, svájci lottótársaságok is.

50 számból kell 5 nyertes számot kiválasztani, valamint 11 szerencse számból kettőt. A jackpot az 5+2 teljesülése esetén üti a markunkat, de ha az 50 számból kettőt eltalálunk, már nyertünk. A nyertes számokat kedd és péntek esténként sorsolják magyar idő szerint este 21:30-kor.

 

Találatok A nyeremény átlagos összege
forintban*
5 + 2 találat 20.574.390.501 Ft
5 + 1 találat 151.596.542 Ft
5 + 0 találat 12.687.768 Ft
4 + 2 találat 1.048.863 Ft
4 + 1 találat 43.845 Ft
4 + 0 találat 21.534 Ft
3 + 2 találat 14.370 Ft
3 + 1 találat 3.036 Ft
3 + 0 találat 2.532 Ft
2 + 2 találat 4.520 Ft
2 + 1 találat 1.659 Ft
1 + 2 találat 2.407 Ft
2 + 0 találat 842 Ft
 
* Az átlagos nyeremények fontról kerültek átszámításra, 313,53 Ft-os árfolyamon.

A játék ára 

  • Egy alapjáték (5+2 szám) 2 €
  • Több mező és több sorsolás igénye esetén: 2 € az alapjátékok számával és a sorsolások számával szorozva. Például ha a játékos 4 számmezőt tölt ki és a számokat 6 sorsoláson küldené játékba, az ár: 2 € x 4 x 6 = 48 €
  • Egy joker ára 1,30 €
  • A jokertippek árát meghatározza, mikor és hány sorsolásra adták le a szelvényt, vagyis a fizetendő ár 1,30 € a húzások számával és a leadott tippek számával megszorozva. 
    Például ha a játékos a „Ja2” mezőbe tette az ikszet, és szelvényét szerdán küldte játékba 3 EuroMillions húzásra, akkor 2 x 4 x 1,30 € = 10,40 € a fizetendő összeg.

Hogyan vegyünk részt a játékon?

Külföldön, lottózóban:

Sajnos Magyar Lottótársaság (Szerencsejáték Zrt.) nem tagja az Euromillions szervezőinek. Így nem tudjuk a megszokott módon, egy lottózóba betérve megtenni számainkat. A nyugati határszélen élőknek viszonylag könnyű dolga van, "átruccannak" a határon, és a szokásos módon fogadhatnak is.

Interneten, online:

Akiknek ez a lehetőség nem adatott meg, választhatják az interneten fogadást is. Vannak olyan oldalak, amelyeknek a segítségével a világ szinte összes lottójára lehet fogadni az ausztrál lottótól kezdve az USA összes állami lottójáig. Ilyen például a The Lotter oldal, ahol némi plusz pénzért bejelölhetjük tippelt számainkat. Ráadásul az új felhasználók első lottószelvényének árát bónuszként jóváírják a felhasználó számláján, hogy dupla esélye legyen eltalálni a boldogító milliárdokat érő számokat. 

Útmutató a TheLotter.com oldalon való regisztrációhoz és játékhoz

 

A lottójáték szervezői

Belga Lottótársaság  http://www.loterie-nationale.be
Spanyol Lottótársaság - http://www.loteriasyapuestas.es
Francia Lottótársaság - https://www.fdj.fr
Ír Lottótársaság - http://www.lottery.ie
Luxemburgi Lottótársaság - https://www.loterie.lu
Osztrák Lottótársaság - http://www.lotto.at
Portugál Lottótársaság - https://www.jogossantacasa.pt
Angol Lottótársaság - http://www.national-lottery.co.uk
Svájci Lottótársaság - http://www.swisslos.ch

Hogyan kell kitölteni a segédszelvényt?

Amennyiben úgy dönt, hogy külföldön, egy lottózóba betérve tölti ki lottószelvényét, az alábbiakat kell tennie:

A képen az EuroMillions-játék osztrák segédszelvénye látható. A következőkben lépésenként leírjuk, mit és hogyan kell jelölni rajta.

 

1. lépés: A jobb oldalon látható számmező felső részén sorban helyezkedik el az az 50 szám, melyből 5-t kell megjelölni x jellel, alsó részén pedig csillag alakban az a 11 „lucky stars” (szerencsecsillag), amelyből 2 számot kell megjelölni, szintén x-szel. Egy ilyen kitöltést nevezünk alapjátéknak.
A segédszelvényen 7 számmező található. Ez azt jelenti, hogy egy szelvényen 7 darab játék játszható.

2. lépés: A „Spieldauer” felirat jobb oldalán számok találhatók 1-től 10-ig. A játékos kiválasztja, hány sorsolásra szeretné, hogy részt vegyen a szelvénye, majd bejelöli az adott számot. Ha például a 5-ös számot jelöli x-szel, megjátszott nyerőszámai a következő 5 sorsoláson indulnak.

3. lépés: Az EuroMillions-szal jokerjáték is játszható: ha a 6 jokerszámból az utolsó egyezik, a játékos már nyert. A játékosnak 4 lehetősége van: A „Nein” négyzetet bejelölve azt jelzi, nem kér jokerjátékot. A „Ja” rublikát az abban lévő számnak megfelelően ikszelve a játékos azt jelzi, 1, 2, esetleg 3 jokerszámmal szeretne játszani. A „Ja1”-gyel a szelvényen látható jokerszámmal játszik a játékos, „Ja2” és „Ja3” esetén a szelvény feladásakor további 1 illetve 2 jokerszámot generálnak számára.

A jokerhúzásokat nem a lottóhúzással egy napon tartják, így a következő táblázat foglalja össze, hogy az adott napon, adott számú húzásra leadott szelvény, hány sorsoláson fog részt venni.

A szelvényről

A képen látható szelvényt minden játékos megkapja, miután játékba küldte segédszelvényét.
A szelvény tartalmaz minden adatot, amely a sorsolás körülményeire vonatkozik: a szelvény feladásának idejét, árát, a nyugta számát, a húzások számát, első és utolsó időpontjaikat, valamint a leadott tippeket és a jokerjáték adatait. A szelvényt a sorsolás végéig meg kell tartani, mivel annak bemutatása nélkül nem igazolható a találat.

 

Euromillions hírek, jackpot-ok, nyerőszámok és nyeremények

A Fortunaweb folyamatosan tájékoztatást ad a legfrissebb Euromillions hírekről és nyerőszámokról.

 

Nyeremény-ellenőrzés

Ha kíváncsi, hogy nyert-e szelvénye, a brit Nemzeti Lottótársaság oldalán lehetőség van ennek online ellenőrzésére. Adja meg, hogy mely időszakban, melyik napi húzásokra volt érvényes a szelvénye, gépelje be a megjátszott számokat, majd kattintson a "Check Now" gombra.