Észtország - Magyarország: Kizárt a gólfesztivál

2018-10-15
Ha hihetünk a számoknak, ezt a meccset felesleges lejátszani. Minden jel arra utal, hogy ezt a találkozót Magyarország nyeri 1-0 arányban.

Észtország - Magyarország

UEFA - Nemzetek Ligája

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1,50

Kezdés: hétfő, 20:45

 

A Nemzetek Ligája sorozatban 3-3 mérkőzés után a jöjjenek egyből a számok, ami a lövések számát, ill. a kaput eltaláló lövések számát illeti. Először az észtek meccsei:

  • Észtország - Görögország 9-11 (lövések száma) 3-4 (kaput találó lövések száma)
  • Finnország - Észtország 15-17 4-1
  • Észtország - Finnország 12-22 2-4

Aztán a magyaroké ugyanabból a szempontból:

  • Finnország - Magyarország 10-17 3-2
  • Magyarország - Görögország 11-11 7-6
  • Görögország - Magyarország 5-10 2-1

Az észtek 16-szor kísérleteznek lövéssel meccsenként, míg mi csak 12,6-szor. Az észtek 16 lövéséből átlagban 2,00 talál kaput, nálunk 3,33.

Amíg a lövési kísérletek száma teljesen rendben van, sőt az észtek 16-os átlaga egész biztosan az NL átlaga fölötti (mondjuk ezt látatlanban), addig a konkrétan kaput eltaláló lövések mindkét oldalon a béka feneke alatt vannak. Nálunk is csak a görögök elleni hazai mérkőzés húzza fel ezt az átlagot.

Az idegenbeli találkozókon összesen három kaput eltaláló lövésünk volt. Pont.

Az észtek valószínűleg 'élen állnak' olyan tekintetben, hogy 38 kísérletből egyetlen gólt sem tudtak összehozni. Persze, ha meccsenként csak 2 lövés talál kaput, akkor már érthető a három darab 1-0-ás zakó. A mi durván 3 kaput eltaláló lövésünk meccsenként sem sok, ezért nagyon sanszos, hogy a gólok száma 2,5 alatt marad (1,50)

Kizárt a gólfesztivál

Észtországban 2012-ben játszottunk utoljára, akkor 1-0-ra nyertünk. Az is egy október derekán játszott találkozó volt, ez is az lesz. Ott sem volt góleső, és valószínű, hogy most sem lesz.

Érv a kevés gól mellett a fáradtság, hisz küzdelmes találkozókat játszottak a csapatok pénteken, ami ráadásul nem párosult eredménnyel. Így a hangulat sem annyira pozitív, mindkét válogatott eredménykényszerben játszik hétfőn. Az észtek sorozatban öt zakót szedtek össze, és mi sem brillírozunk. A görögök elleni hazai 2-1-es sikert kivéve azért olyan sok eredményt nem teszünk ki az ablakba a közelmúltból. Tény, Athénban sem fociztunk rosszul, de a focit gólra játsszák. Hiába vagyunk jók mezőnyben, ha közben az ellenfél kapuját nem igazán veszélyeztetjük.

A mi védekezésünk Willi Orbánnal stabilabb lett, mert bár Mitroglu pont mellette fejelt gólt, azért az láttuk, hogy rengeteget melózott, és nagyon sok alkalommal mentett. Igazából a meccs képe alapján a 0-0 lett volna igazságos, csak amíg nálunk Szalai fejese picivel mellé ment, addig Mitroglu gólra váltotta a görögök egyetlen igazi 'helyzetét'.

Nincsenek véletlenek

Észtország mindhárom találkozóját 1-0 arányban veszítette el. Mi a háromból kettőt. Észtország három meccséből három volt, ahol nem talált be, nálunk a háromból kettő. A két együttes hat lejátszott meccséből egy olyan volt, ahol valamelyik csapat egyáltalán lőtt gólt, viszont a védekezések működnek.

Őszintén szólva, mi is gondoltunk arra, hogy az észt gólra fogadunk, de nem igazán van alapja. Persze találhatnak gólt, már csak a nagy számok törvénye alapján is, de ez nem érv. Vagy az, de nem elég erős. Mi sem sűrűn 'vadulunk meg', ráadásul, ha sikerül összehozni egy dugót, biztosan nem azon leszünk, hogy az előnyt megduplázzuk, hanem azon, hogy őrizzük. Amelyik együttes betalál, az még kevesebb energiát fordít a támadásra, és többet a védekezésre. Ergo még nehezebben születik majd gól. Ha ez a meccs harmadik harmadában történik, a vezető csapat mestere tuti lehoz egy támadó középpályást (vagy támadót) és egy védekező felfogású spílert küld a helyére az eredmény tartása érdekében.

Nem túl fantáziadús tipp ez a 2,5 under (1,50), de nehéz elképzelni, hogy ne jöjjön be.

Címkék: sportfogadás, tipp,