Espanyol - Ferencváros: Barcelonában sem esélytelen az FTC!

2019-09-19
Megkezdi a menetelést az EL-főtáblán a Ferencváros, első ellenfele a barcelonai Espanyol lesz, amely legutóbbi győzelmével mozdult el a kieső zónából a LaLigában.

Espanyol - FTC

Európa Liga csoportkör - 1. forduló

 

Online sportfogadás tipp: Ferencváros góljai 0,5 felett

Unibet odds: 1,82

Kezdés:  2019.09.19. 21:00

 

Az Espanyol az előző idényben remek játékkal harcolta ki az EL-indulás lehetőségét egy 7. hellyel. Aztán jött a nyár, és jött az átigazolási időszak, ahol a csapat elveszítette Rosales-t és Borja Iglesias-t. Előbbi a védelem alapköve volt, Borja Iglesias meg a házi gólkirály 17 találattal.

Bár csak négy forduló pörgött le a spanyol élvonalban, azt négy forduló után is látni lehet, hogy az említett két spíler nagyon hiányzik. Főleg Borja, nincs, aki gólt lőjön. Eddig négy meccsen két gólt szerzett az Espanyol, mindkettőt legutóbb az Eibar ellen.

Viszont az az Eibar elleni találkozó is fura volt, hisz az Ipúruában a katalán csapatnak kaput eltaláló lövése sem nagyon volt. Az Espanyol őrizte egy-gólos előnyét, de túl kényelmessé vált. A 78. percben Ferrerya szerzett gólt, aztán mire az Eibar felfogta volna, hogy mi a helyzet, Granero csereként beállva már a győzelmet jelentő gólt is megszerezte. De aki látta a meccset elejétől a végéig, az tudja, hogy igazából tényleg az Eibar csak magának köszönhette a zakót. Az Espanyol mezőnyben nagyon gyenge volt, semmi kreativitás, semmi finesz, nagyon érezhető Iglesias hiánya. Lei a válogatott meccsek miatt fáradt, az argantin Calleri meg kapura veszélytelen volt.

A Fradi végre kiharcolta a nemzetközi kupaszereplést, indulhat a menet! Az Espanyol papíron 2-3 góllal biztosan jobb. Bár a formája pocsék, és a játéka is, azért a spanyol élvonal alja még mindig erősebb, mint a magyar bajnokság top csapatai. De az is fix, hogy a két oldalon a motiváció nem lesz ugyanaz.

Azt se feledjük, hogy a Fradin nincs nyomás. A nyáron a Ludogorets ellen esélytelenként nem akármilyen focit játszott, a Fradinak nem állt rosszul az a párharc. Abban is bízhatunk, hogy az Espanyol nem veszi komolyan az FTC-t. Legyünk őszinték, azért a katalánok aligha csináltak a gatyába ijedtükben, amikor a Fradit a csoportba sorsolták. Bár hétvégén verték az Eibart, azért a 17. hely még mindig csúnyán fest. Vasárnap az egyik legjobb formában lévő, legszebb játékot bemutató Sociedadot fogadják Didacék, nem valószínű, hogy a Fradi elleni párharc vitte el a fókuszt a felkészülésnél, sokkal inkább a hétvégi bajnoki.

A Fradinak viszont ez a fő meccse, nem a hétvégi ZTE elleni bajnokira készültek jobban Tokmacék. A Fradi-gól 1,82-es odds, mi ennek szavazunk bizalmat.

Címkék: sportfogadás, tipp,