Erzsébet királynő nyerte a Queen’s Vase-t Estimate-tel

Estimate csodálatos ajándékkal örvendeztette meg Erzsébet királynőt gyémántjubileuma alkalmából a Royal Ascot utolsó előtti napján: meglehetősen könnyű győzelmet aratott a Queen Vase-en.

 

A nap Group 2-es futama, a King Edward VII Stakes Sir Henry Cecil kettős győzelmét hozta. Thomas Chippandale nyerte a futamot fél hosszal istállótársa, Noble Mission előtt (aki egyébként Frankel teljes testvére). Harmadikként Thought Worthy, majd Astrology érkezett. 

„Nem szeretem, ha egyik megveri a másikat” – mondta az első két helyezett trénere, Sir Henry Cecil. „De mindketten nagyon jól futottak”. 

 

A nap főversenye, a Group 1 minősítésű Coronation Stakes is kettős győzelmet hozott egy trénernek, John Gosden-nek, hiszen a meglehetősen esélytelennek tartott Fallen For You háromhosszas győzelmet aratott Starscope előtt. Harmadikként Irish History érkezett, a futam favoritja, Homecoming Queen jócskán lemaradva, csak a nyolcadik helyen ért célba. 

 

 

Mint ahogyan a bevezetőben említettük, ez a nap Erzsébet királynő nagy napja volt, hiszen lova, Estimate Ryan Moore-ral a nyeregben megnyerte a Queen Vase-t. Ezzel megszerezte gazdájának az első győzelmet azóta, hogy 2008-ban Free Agent megnyerte a Chesham-ot. Érdekes volt látni a királynő valódi - ezúttal garantáltan nem csak protokoll - mosolyát, látszott, hogy valóban nagyon örül a győzelemnek. 

 

 

Holnap, a fesztivál utolsó napján, valószínűleg elszabadul az őrület az ascoti pályán, hiszen a Diamond Jubilee Stakes-en rajthoz áll az ausztrál szupersztár Black Caviar. Beharangozónk itt olvasható.

 

 

Címkék: lóverseny,