Darts: Erről a vonatról aligha szállunk le!

2020-04-09
Javában zajlik a Cseh Tipsport Premier League dartsverseny, csütörtökön már a 3. kör kezdődik. A torna 10 versenyzője között akad egy igazi kakukktojás, már ami a 'tudását' illeti.

David Rosi - Daniel Barborak

Cseh darts Tipsport Premier League - 2020

 

Online sportfogadás tipp: Állás két leg után Barborak 2-0

22Bet odds: 2.25

Kezdés:  2020.04.9. 20:00

 

Szerdai rapid tippünk olyan simán jött, amilyen simán csak jöhetett. Smejda 6-0-ra verte azt a Rosit, aki az első körben is 6-0 arányban kapott ki.

A cseh Tipsport Premier League Darts sorozat hasonló a PDC PL-jéhez, mármint a lebonyolításban, mert ezen a tornán a versenyzők csak a presztízsért küzdenek, itt a meccsek győztesei, és a torna győztese sem kap semmit. A presztízs a győztesé, meg az elismerés, de abból senki vesz kenyeret a családnak.

Rosi az első meccsét 6-0 arányban elveszítette, aztán a 2. meccsét Smejda ellen szintén 6-0-lal bukta, ráadásul elég látványos módon. Nagyon gyenge színvonalon játszott, mindössze háromszor dobott kiszállóra, de egyiket sem dobta be, ráadásul volt az első legben zsinórban 6 olyan köre, ahol a három nyíl összértéke a 60-at sem érte el. Az első két legben volt esélye kiszállóra dobni, a 3. legtől kezdve már arra sem volt esélye, hogy duplára dobjon.

Ma, azaz csütörtökön Rosi ismét a tába elé áll, tudni kell, hogy itt online megy a játék, mindenki otthon, saját táblára dob, de real time játszik egy társa ellen, szóval mint egy normális dartsversenyen, csak itt időben vannak együtt, miközben térben nem.

Lényeg a lényeg, a 22bet 2.25-ös oddsot ad, hogy Barborak az első két leg után 2-0-ra vezet. Ez több, mint erős odds, hisz Rosi eddig 12 legjéből 12-őt elveszített. Az még hagyján, hogy Smejda ellen hatból hatot, de az első meccsén egy nála alacsonyabban rangsorolt versenytárstól is 6-0-ra kapott ki.

Két opció van, vagy Rosi ennyire pocsék formában van, vagy össze-vissza csalja a meccsét. Ha ennyire pocsék a forma, az nem fog egyik napról a másikra látványosan javulni, ha pedig bundázik, miért ne tenné meg újra, újra és újra? Ők itt amatőr játékosok, mind munka mellett dartsozik, de mivel lehet fogadni ezekre a meccsekre, így nem lenne csoda, ha egyik-másik játékos egy meccsel akár több milliót keresne mondjuk forintban. Ezt megcsinálja 9-szer (minimum kilenc meccse minden játékosnak lesz a tornán), azzal annyi pénzt tehet zsebre, amit darts-szal és privát munkával évekig nem keres meg.

Rosi mai ellenfele Daniel Barborak lesz, sokkal magasabban jegyzett játékos, vannak értékelhető eredményei, szóval itt még csak ki sem lógna a lóláb, ha ismét 6-0-ra kapna ki. A sima Barborák siker 1,20-as odds, de a 6-0-ás Barborák győzelem 10-szeres pénzt ér. Mondjuk 100 ezer forintra kivenni 1 milliót nagyjából 20 perc darts-szal, az nem tűnik rossz üzletnek.

Ha Rosi nem bundázik, és tényleg ilyen gyenge a formája, az is rossz, ha meg bundázik, az is. Mi ezt innen nem tudjuk eldönteni, melyik az igaz, de az kétségtelen, hogy amit Pisek és Smejda ellen mutatott, az több, mint kritikán aluli darts. Nem lehet nem odaadni 2.25-ért az első két leget Barboraknak. Mi felszálltunk a 'Rosi-vonatra', és amíg így megy, addig le nem szállunk onnan!

Címkék: sportfogadás, tipp,