Eriksson az MLSZ első három kapitányjelöltje között

2013-11-07
Sven-Göran Eriksson az első három jelölt között van a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

 

A svéd szakemberrel Móré Imrén keresztül vette fel a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó Szövetség. Móré Imre 1956-ban hagyta el Magyarországot, majd Svédországban telepedett le, ahol ő alapította az első futballiskolát. Kölnben és Svédországban is edzői diplomát szerzett, választott hazájában rangos sportkitüntetést is kapott. Három évig volt edzője Sven-Göran Erikssonnak a KB Karlskogánál.

 

Móré az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, többször beszélt Csányi Sándor MLSZ-elnökkel, aki arról tájékoztatta, hogy sok jelölt van a kapitányi posztra, de Eriksson benne van az első háromban. Elmondása szerint a svéd sztáredzőt is érdekli a magyar kispad, de először szeretne tájékozódni az MLSZ közeli és távoli terveiről.

 

Móré Imre hozzátette, Erikssonnak sok kérője van jelenleg is, a szakember azonban kijelentette, hogy meghallgatja a magyarok ajánlatát, mivel a magyarok sokat tettek a svéd labdarúgásért. Móré szerint Eriksson a sztáredzők közül az egyik legolcsóbb, nagyjából másfél millió euróért lehetne őt szerződtetni.

 

Sven-Göran Eriksson Göteborgban kezdett edzősködni, majd dolgozott a Benficánál, a Románál, a Fiorentinánál, a Sampdoriánál, a Lazioónál a Manchester Citynél és a Leicester Citynél is. Szövetségi kapitányként az angol, a mexikói és az elefántcsontparti válogatottat irányította. Az elmúlt két évben Ázsiában edzősködött. Klubjaival 19 trófeát szerzett, szövetségi kapitányként három világbajnokságra és egy Európa-bajnoságra jutott ki.

 

Forrás: M1 - Ma reggel, telesport.hu

Címkék: labdarúgás,