Erdei másfél kilóval könnyebb ellenfelénél

2013-03-30
Erdei Zsolt több mint másfél kilóval könnyebbnek bizonyult az orosz Gyenyisz Gracsovnál.

 

A hivatásosok között veretlen, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok 77,7 kilogrammot, míg Gracsov 79,3 kilogrammot nyomott a monte-carlói központi Casino épületében megtartott hivatalos eseményen.

 

"Elégedett vagyok a súlyommal, ennyire kalkuláltam. Edzettem, szálkásodtam, már jó ideje nincs gondom a kilókkal, mert fegyelmezetten ettem az elmúlt kilenc hétben, és ennek nyilván megvan az eredménye - mondta Erdei a menedzsmentje által elküldött beszámoló szerint. - Az ellenfelem nem is annyival magasabb, mint elsőre gondoltam, csak egy fél fejjel. Jó formában és gyorsnak érzem magam, nem vettem észre, hogy az ütőerőm csökkent volna, de ez kiderül majd szombat este. Én úgy érzem, mindent kihoztam ebből a felkészülésből, amit csak lehetett".

 

A "Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes" elnevezésű bokszgála első fordulójában várhatóan 21 óra után lép majd kötelek közé a csaknem kétéves kihagyás után visszatérő Erdei; meccsét a Sport 1 élőben közvetíti. A négyes torna másik mérkőzésén a dominikai Edwin Rodríguez találkozik a hozzá hasonlóan veretlen argentin Ezequiel Osvaldo Madernával. A két meccs győztese július 13-án küzd meg egymással, az egymillió dolláros díjon pedig 60-40 százalékos arányban osztoznak.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,