Engedélyezték az államok közti nyerőgép jackpotokat New Jerseyben

2014-02-27
New Jersey kaszinó szabályozó hatósága jóváhagyta azt a jogszabályt, mely lehetővé teszi egy több államot átfogó progresszív jackpothálózat létrehozását.

 

A lépés célja, hogy nagyobb jackpotok jöjjenek létre, és ezzel vonzóbbak legyenek a játékosok részére – melyek közül reményeik szerint többen Atlantic City kaszinóiban kísértik majd meg szerencséjüket. Az Atlantic City-ben üzemelő 11 kaszinói bevételeinek jelenleg nagyjából kétharmad-része származik a nyerőgépekből.

 

Azt egyelőre nem közölték, hogy mely államok vesznek majd még részt a hálózatban, azt azonban már tudni lehet, hogy a Powerbucks elnevezésű rendszert az International Gaming Technology (IGT) fogja üzemeltetni. És, hogy mi lesz a nyerési esély? 150 millió az 1-hez!

 

David Rebuck, a szerencsejáték felügyelet igazgatója elmondta, hogy az elképzelés az volt, hogy a népszerű Powerball lottóéhoz hasonló nyerőgép jackpotot hozzanak létre. 

 

„Reméljük, hogy a többi állam jackpotjainak bekapcsolásával most még nagyobb jackpotokat láthatunk majd, és ezzel Atlantic City kaszinói még vonzóbbak lesznek a játékosok számára.” – mondta Rebuck. Elmondta még, hogy a többi résztvevő állam most vizsgálja a rendszer működését, de sem azt nem árulta el, hogy hány államról van szó, sem azt, hogy mikor indítják a rendszert.

 

A nyerőgépek jackpotjait egy hálózatba kötő technológia nem új, az Atlantic City kaszinói közötti úgynevezett progresszív jackpotok már 1989 óta léteznek. Az újdonság most az lesz, hogy más államok kaszinói is bekapcsolódhatnak a hálózatba.

 
Címkék: kaszinó, nyerőgép,