Engedélyezték a fizikai készség-alapú szerencsejátékot New Jerseyben

2015-02-17
Egy Atlantic City-beli kaszinó új típusú játékaival új értelmet ad a kaszinózás fogalmának: a szerencse helyett a fizikális ügyességé lesz a főszerep.

 

A Borgata Hotel Casino vezetője a napokban tájékoztatta az Associated Press hírügynökséget arról, hogy megkapták az engedélyt New Jersey szerencsejáték szabályozó testületétől, hogy a jövő hónapban olyan kosárlabda versenyt rendezzenek, ahol a játékosok pénzért dobhatnak szabaddobásokat. 

 

Ez lesz első azon ügyességi játékok - a kaszinó ígérete szerint a későbbiekben egyre szaporodó – sorában, melyek lehetővé teszik, hogy a játékosok nagyobb hatással legyenek fogadásaik végeredményére, ne pedig csak egy kocka pörgésére, a rulettkerék forgására, vagy a kártyák osztására utalva várják annak kimenetelét.

 

„Ez az első lépés, valami olyasmi, amit eddig nem állt módunkban megtenni.” – mondta Joe Lupo, a kaszinó alelnöke. „Egy év múlva valószínűleg sokkal több ilyen ügyesség-alapú versenyt és játékot láthatnak majd a kaszinóban.”

 

A pókerhez hasonlóan a játékosok itt is egymás, nem pedig a ház ellen játszanak, mint a blackjack vagy a nyerőgépek esetén. 

A 20 dolláros beugró befizetésével a versenyzők 90 másodperces menetekben vehetnek részt, hogy elnyerjék a jogot a döntőben való indulásra. A legjobb négy játékos 10 ezer dolláros nyereményen osztozik, úgy, hogy a nyertes 5 ezer dollárt tehet zsebre. 

 

A programot jóváhagyta a New Jersey Szerencsejáték Hatóság, mely a „New Jersey Elsőként” elnevezésű kezdeményezést pont azért találta ki, hogy a többi állam előtt indítsanak be új típusú szerencsejáték termékeket. 

 

A Borgata és az Amerikai Szerencsejáték Szövetség szerint is ez a március 21-én kezdődő bajnokság lesz az első olyan jellegű szerencsejáték az országban, mely a fizikális képességeken alapul. Bár több vállalat kínál már valódi pénzes ügyességi játékokat, különösen online, és a pókerben is szerepet kap bizonyos szinten a játékos képessége, ez lesz az első, hogy egy Egyesült Államokban liszensszel rendelkező kaszinó kínál hasonló lehetőséget. 

 

„Ez egy pusztán a fizikai ügyességen alapuló verseny.” – mondta Eric Weiss, a szerencsejáték hatóság technikai szolgáltatásokért felelős hivatalának igazgatója. 

A többi Atlantic City-beli kaszinó is javasolhat hasonló valódi pénzes játékokat elfogadásra, azonban mindegyiket külön-külön jóvá kell hagyatni az államban.

„Okos dolog tőlük, hogy kreatívak és megpróbálnak új lehetőségeket kínálni az ügyfeleiknek, hiszen a régióban igen kiélezett a verseny.” – közölte Chris Moyer, az Amerikai Szerencsejáték Szövetség (AGA) szóvivője. 

 

A szabaddobásokat 4,5 méterről kell végrehajtani, egy 3 méter magasan lévő kosárra dobva, profi, szabványos méretű labdával. 

Lupo elmondása szerint 21 éves kor felett bárki részt vehet a játékban, még a profi sportolók is. Ez tehát azt jelenti, hogy akár LeBron James is benevezhet? „Határozottan.” válaszolta Lupo. „Valójában, szeretnénk, ha így lenne.”

 
Címkék: kaszinó, sportfogadás,