Emberelőnyben is kikapott a Honvéd Újvidéken

2013-07-19
A 70 percig emberelőnyben játszó Honvéd 2-0-ra kikapott az újvidéki Vojvodina vendégeként az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.

 

A hazai együttes Trajkovic fejes góljával már a 19. percben vezetést szerzett, s bár két perccel később Nastic kiállítása miatt emberhátrányba került, a második félidőben Vranjes 11-esből megduplázta a szerb bronzérmes előnyét. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik a Bozsik Stadionban. 

 

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Vojvodina (szerb)-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)

Újvidék, 8000 néző, v.: Ruddy Buquet (francia)

gólszerzők: Trajkovic (19.), Vranjes (71., 11-esből)

piros lap: Nastic (21.)

sárga lap: Vulicevic (39.), illetve Holender (33.)

 

Vojvodina:

Delac - Vulicevic, Djuric, Trajkovic, Nastic - Poletanovic, Radoja, Vranjes - Alivodic (Bilbija, 93.), Skuletic (Baric, 26.), Oumaru (Ivanic, 89.)

 

Budapest Honvéd:

Kemenes - Baráth, Lovric, Ignjatovic, Alcibiade - Hidi, Zivanovic, Vécsei (Diarra, 55.)- Nagy G. (Délczeg, a szünetben), Testardi, Holender (Ikenne-King, 65.)

 

A Vojvodina kezdte nagyobb lendülettel a mérkőzést, kifejezetten veszélyes támadásokat vezetett, a Honvéd a labdát is alig tudta megtartani. A hazaiak fölénye a 19. percben góllá érett, amikor egy szögletet követően Trajkovic fejelt a kapuba. Nem sokkal később nagy esélyt kapott a magyar bronzérmes azzal, hogy riválisa emberhátrányba került Nastic durva belépője után. A szünetig a kiállítás ellenére is a Vojvodina támadott többet és veszélyesebben, igaz, a Honvéd ekkor már a korábbiakhoz képest többet birtokolta a labdát.

 

A folytatásban a Honvéd két nagy helyzetet hagyott ki, majd nagy mezőnyfölényben futballozott, de nem találta a szerb csapat zárt védekezésének ellenszerét, így tulajdonképpen a hazaiak 16-osa előtt folyt a passzolgatás komoly lehetőség kialakítása nélkül. A Vojvodina egyértelműen az eredmény tartására rendezkedett be, kizárólag gyors ellentámadásokkal próbálkozott, s egy ilyen akció végén Oumaru kicselezte Baráthot, aki felrúgta őt, a megítélt 11-esből pedig Vranjes növelte az újvidéki csapat előnyét. A hajrában is próbálkozott becsülettel a Honvéd, de fölénye teljesen meddőnek bizonyult, így a Vojvodina megérdemelten szerzett megnyugtató előnyt a visszavágóra.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,