Elvitték minden idők 6. legnagyobb lottónyereményét, 425 millió dollárt

2014-02-20
Egyetlen telitalálatos szelvény született a tegnapi Powerball lottó sorsolásán, nyereménye minden idők hatodik legnagyobbja: forintban számolva 97 milliárdot ér!

 

A szerencsét hozó számsor az 1, 17, 35, 49, 54 és 34 volt. A nyertes kilétéről még semmit nem lehet tudni, de az biztos, hogy a szelvényt értékesítő kaliforniai benzinkút tulajdonosa 1 millió dolláros jutalmat fog kapni a lottótársaságtól.

 

A játékot szervező Multi-State Lottery Association közleménye szerint ez a valaha volt hatodik legnagyobb lottónyeremény, és a negyedik legnagyobb a Powerball történetében. 

 

Az USA 43 államában valamint Washington D.C.-ben és a Virgin-szigeteken megvásárolható lottójátékon karácsony óta nem találta el senki mind a hat számot, így a főnyeremény összege már 15 húzás óta halmozódott. 

Ha a nyertes úgy dönt, hogy nem 30 éves életjáradékként, hanem egyösszegben kéri a kifizetést, akkor a 425 millió helyett „csak” 242,2 millió dollárt (55 milliárd forintot) utalnak át a számlájára.

 

Az elmúlt két évben (mióta megduplázták a szelvények árát) a Powerball nyereményei jelentős mértékben nőttek. A játék népszerűsége annak ellenére egyre nagyobb, hogy meglehetősen csekély a főnyeremény megkaparintásának esélye: 1 : 175 millióhoz. A játék történelmének legnagyobb jackpotja 590 millió dollár volt, melyet tavaly májusban nyert meg egy 84 éves floridai asszony

 

A Powerball honlapja szerint egyébként az átlagos főnyeremény 255 millió dollár, és érdekes, hogy a nyertesek körülbelül 70 százaléka gyorsjátékkal nyer, tehát nem saját számokat játszik meg, hanem a számítógéppel generáltat magának egy számsort.