Elvitték a lottómilliárdokat!

2012-06-09
Nem rekord-, de sok pénzt nyert egy szerencsés belga és egy brit személy az EuroMillions lottón: a 47 milliárd forintos főnyereményen osztoznak.

 

Két szerencsés játékos, egy brit és egy belga osztozik az EuroMillions nevű "páneurópai lottó" 158 millió eurós (közel 47 milliárd forintos) főnyereményén.

 

A Benelux-állam sajtója szerint május 1-je óta egy helyes tipp sem volt a nagyszabású közös lottón, így a jackpot egyre csak halmozódott. Az esélye annak, hogy valaki eltalálja a nyerő számokat, 1 a 116 millióhoz volt a szervezők szerint. A legmagasabb - 185 millió eurós - főnyereményt tavaly júliusban ütötte meg egy skót házaspár. Belga győztes már volt a játék történetében: 2007-ben százmillió eurót nyert egy szerencsés - jelentette a flamand VRT rádió.

 

Az EuroMillions 2004-ben jött létre, és Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Nagy-Britanniában, Írországban, Svájcban, Ausztriában, Luxemburgban, valamint Belgiumban játsszák. Távol maradt viszont a páneurópai lottótól Németország.

 

Forrás: MTI