Elvesztette, de később visszakapta a 77 milliárdos lottószelvényt!

2019-03-15
Mike Weirsky duplán szerencsésnek érezheti magát, ugyanis lottószelvényét elhagyta, de egy becsületes megtaláló visszaadta neki, és később megnyert vele egy 273 millió dolláros lottófőnyereményt.

 

Az 54 éves férfi évek óta lottózik, így tett a múlt csütörtökön is, amikor egy  phillipsburgi kisboltban megvásárolta Mega Millions lottóját, de közben a telefonját piszkálgatta, így teljesen megfeledkezett róla, és a szelvényt hátrahagyva távozott. “A telefonomra figyeltem. Letettem a szelvényeket, hogy el tudjam tenni a visszajárót, aztán valamit babráltam a telefonomon, és egyszerűen kisétáltam.” – mesélte a sajtótájékoztatón. 

 

Csak másnap vette észre, hogy nincs meg a lottószelvény – órákig keresgélte mindenhol. Közben azonban valaki megtalálta a szelvényt a bolt pultján, és nem zsebrevágta, hanem odaadta a kisboltos eladónak, aki eltette. Weirsky úgy döntött, hogy visszamegy az üzletbe, mert sejtette, hogy ott felejthette. Megkérdezte a pultost, hogy nem talált-e egy szelvényt, ő igennel felelt, és miután igazolta, hogy ő a tulajdonosa, a bolt alkalmazottja visszaadta neki a szelvényt. 

 

Weirsky, aki évek óta lottózik, vasárnap ellenőrizte a szelvényt, és akkor tudta meg, hogy megütötte a főnyereményt. Mivel nem hitt a szemének, még aznap este, a hóviharban visszament a boltba, ahol megerősítették, hogy ő nyert - mesélte. “Egyszerűen nem tudtam el, hogy tényleg én nyertem mega jackpotot – ennyi éven át tartó lottózás után, végre nyertem 2 dollárnál nagyobb összeget is.” – nyilatkozta. Elmondása szerint évek óta heti 20 dollárt költ lottószelvényekre.

 

 

"Keresem a fickót, aki megtalálta és átadta a szelvényt, hogy köszönetet mondhassak neki" - monda Weirsky hozzátéve, hogy szeretné megajándékozni, de hogy mit ad neki, azt csak vele akarja közölni.

 

Az egy csapásra dollármilliomossá lett férfi arról is beszélt, hogy tavaly ősszel vált el, korábban évekig ő volt otthon a közös gyerekkel, míg a felesége dolgozott. Egy éve keres munkát, de még interjúra sem hívták el sehova. Úgy tűnik Weirsky szerencsés passzban van, mert közben ez is megtörtént. „Most először hívtak be interjúra. Ez egyszerűen egy csoda.” – mesélte. Azt mondja ugyanakkor, hogy nem áll szándékában elfogadni az állást, mert valószínű egy családi vállalkozást indít inkább.

 

A pénzből először magának vesz egy új autót, aztán édesanyjának is, és anyja lakását is fel akarja újítani. Egyébként meg hátradől és élvezi az életet, az ügyvédjére és szakemberekre bízza, hogy mit tegyen a vagyonnal.

 
A Weirsky-nek szerencsét hozó Mega Millions lottó legnagyobb vetélytársának számító másik nagy összamerikai lottójáték, a Powerball kínálja jelenleg a világ legnagyobb megnyerhető lottónyereményét - a szombati sorsoláson már 495 millió dollárt, azaz több mint 137 MILLIÁRD forintot lehet nyerni!