Eltalálta a rulettgolyó, 85 millióra perli a kaszinót

2015-08-24
A játékos szerint a kaszinónak fizetnie kell, amiért “életminősége rosszabbodott”.

 

Egy washingtoni férfi beperelte a Maryland Live! Casinót, miután sérülést szenvedett, mikor 2013 decemberében egy kirepült rulettgolyó eltalálta őt a szeme felett.

 

Az eredeti per novemberben indult, azonban néhány hete a férfi egy második, módosított panaszt is benyújtott a Columbia Kerületi Bírósághoz. A kaszinónak az év elején nem sikerült meggyőznie a bíróságot, hogy ejtsék a beadványt.

 

A játékos, Leander Stocks azt állítja, hogy mialatt játszott, „a kaszinó alkalmazottja gondatlanul kezelte a rulettgépet, így a kerékben pörgő kemény golyó kirepült, és nagy sebességgel eltalálta őt a bal szeme felett”, melytől zúzódást szenvedett.

 

Stock állítása szerint aztán további sérüléseket szerzett a létesítmény hanyagságának köszönhetően. A férfi bírósági beadványa szerint a kaszinó biztonsági őre elkísérte őt egy privát szobába, hogy segítsen neki, ahol aztán egy ismeretlen anyaggal kezelte a szemét – miközben a golyó a szemét nem, csak az a fölötti részt találta el. Stocks azt állítja, hogy a szer további kellemetlenséget és sérülést okozott neki.

 

„A Felperes a kérés és engedély nélküli kezelés hatására azonnal homályosan kezdett el látni, az érintett területen fokozott fájdalmat érzett, romlott a tájékozódási képessége, és mozgáskoordinációs zavarai támadtak.” – olvasható a periratban.

 

Stock ezt követően elveszítette az egyensúlyát, beütötte a fejét az ajtóba, és agyrázkódást szenvedett.

 

A férfi azt állítja "továbbra is többször elhomályosodik a látása, alkalmi koordinációs zavarai vannak, és rendszeresen poszt-traumás fejfájások törnek rá - mindez a többszöri orvosi kezelés ellenére." Állítása szerint a baleset óta "csökkent az életminősége ".

 

Stocks 300 ezer dollárt (mintegy 84 millió forintot) és kamatait, valamint a bírósági eljárás költségeinek megtérítését követeli a kaszinótól

 

Címkék: kaszinó,