Elsőként repült rá a Google szemüvegre a Betfair

2014-07-08
A Betfair eddig is fogékony volt a technikai újdonságokra, így nem meglepő, hogy a szerencsejáték cégek közül elsőként integrálja a Google mindentudó okosszemüvegét fogadási szolgáltatásába.

 

A Google Glass még csak alig három hete kapható az Egyesült Királyságban (szolid ezer fontért, tehát nagyjából 390 ezer forintért), de a Betfair máris bejelentette, hogy a szemüveget hosszútávú stratégiájába építve szeretné alkalmazni annak érdekében, hogy ezzel is növelje a sportfogadók számára kínált szolgáltatások színvonalát. 

 

Ha valaki nem tudná: a Google legújabb, viselhető kütyüje egy szemüvegbe építve kínálja az okostelefonok szolgáltatásait. Az akkumulátort tartalmazó megjelenítő a jobb szem felett helyezkedik el, így használóinak csak fel kell pillantaniuk ahhoz, hogy láthassák az azon megjelenő információkat, illetve akár videofelvételt indítsanak vele.

 

A szemüveg még mindig csak a béta-tesztelési fázisban van, azonban a Google úgy véli, hogy a nem túl távoli jövőben, a hagyományos szemüveg gyártók saját termékeikbe is átveszik a szoftvert és a külső fejlesztők által létrehozott appokat.

 

A Betfair appja az At The Races nevű brit lóversenycsatornán debütált, ahol a fogadóiroda kommentátora, Barry Orr viselte a Google szemüvegét. A kütyü és a Betfair appja segítségével Orr a pálya mellől tudott valósidejű fogadási információkkal szolgálni a nézőknek. Korábban, mikor a bukmékerek különböző tévéműsorokban szerepeltek, hogy friss híreket mondjanak, az oddszok gyakran már megváltoztak az adás alatt, így már abban a pillanatban elavultak volta, mire közölték őket. Ez mostantól fogva már nem fordulhat elő, hiszen a Betfair elmondása szerint egyre több tévéadón fogják bevezetni a szolgáltatást, így a Channel 4-en, a Sky Sports-on és az RTE-n is.

 

A fogadók számára ennél is érdekesebb lehet az a bizonyos „hosszútávú stratégia”, aminek részeként valószínűleg azt kell elképzelnünk, hogy a Google szemüvegének tulajdonosai folyamatos képet kaphatnak a legfrissebb sporthírekről, eredményekről és oddszokról, legyenek akár a buszon akár egy bevásárlóközpontban, akár egy unalmas céges meetingen … 

 
Címkék: sportfogadás,