Előkapart egy tavalyi lottószelvényt, 600 milliót nyert vele!

2020-01-17
Egy louisianai házaspár 2 millió dollárt nyert a lottón, miután egy figyelemfelhívó Facebook bejegyzés láttán előkotortak egy régi lottószelvényt.

 

Tammi és James Miller-nek fogalma sem volt róla, hogy egy vagyont érő Powerball szelvényen ücsörög az október 26-i sorsolás óta – olvasható a Louisiana Lottery Corp. lottótársaság közleményében. Egyik nap azonban, mikor Tammi a Facebookját nézegette, meglátott egy bejegyzést, mely szerint valaki nyert a Powerball lottón az ő városukban, Metairie-ben. Ez beletette a bogarat a fülébe, és elkezdte keresni a szelvényét. Mikor megtalálta, és rádöbbent, hogy a számai egyeznek, izgatottan odaadta a férjének. James hitetlenkedve feltette a szemüvegét, és átvitte a szelvényt a másik szobába, hogy komolyabban is megvizsgálja.

 

Tammi később így mesélte a lottótársaság embereinek a történetet: “Láttam a Facebookon, hogy valaki Metairie-ben 2 millió dollárt nyert a Powerball lottón. Egyáltalán nem gondoltam, hogy az én szelvényem lehet az, de azért szántam rá egy kis időt, hogy megkeressem.”

 

Millerék mind az öt fehér labdás főszámot eltalálták, és ezzel 1 millió dollárt nyertek volna, azonban mivel az 1 dolláros PowerPlay nyereménytöbbszöröző opciót is megvették a szelvényhez, nyereményük 2 millió dollárra nőtt. Az adók levonása után Tammi és James 1,4 millió dollárt, tehát úgy 420 millió forintot vihet haza.

 

A házaspár, saját elmondása szerint “izgatott, boldog és áldottnak érzi magát” a nyeremény miatt, és azt tervezik, hogy a pénzt félreteszik, hogy később “kényelmesen nyugdíjba vonulhassanak”. A szelvényüket értékesítő bolt is jól járt, hiszen 20 ezer dolláros bónuszt kapott a lottótársaságtól.

 

A Milleréknek szerencsét hozó Powerball lottó kínálja egyébként most a világ legnagyobb nyereményét, a szombati sorsoláson már 321 millió dollár, azaz közel 96 milliárd forint lesz a tét. Ez az összeg majdnem tíszer nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és úgy 26 ezer év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel.

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, az online lottózóknak köszönhetően a világ bármely részéről próbálkozhatnak a szerencsevadászok. A piacvezetőnek számító theLotter ráadásul most 30% kedvezményt ad a Powerball szelvényekre minden új regisztrálónak.