Elkezdték Schumacher felébresztését

2014-01-29
Az elkövetkező egy hétben lassan elindulhat az egy hónapja kómában fekvő Michael Schumacher ébresztése - írja a francia L'Equipe és az olasz La Stampa értesülései alapján a hvg.hu

 

A franciaországi Grenoble kórházának orvosai úgy döntöttek, hogy az elkövetkező napokban lassan elkezdik Michael Schumacher ébresztését. A volt Forma-1-es pilóta éppen egy hónapja, december 29-én szenvedett síbalesetet, és azóta kómában fekszik.

 

Schumacher már nincs életveszélyben. Az orvosok az elmúlt napokban csökkentették a Schumachernek adott érzéstelenítő adagot, a pilóta szervezete pedig erre pozitívan reagált. Az adag további csökkentése során a pilóta a szeme kinyitásával, és bizonyos kommunikációs készségek működésével reagál, például olyan egyszerű utasítások végrehajtásával, mint például "csukd be a szemed", "nyisd ki a szád" - írja a L'Equipe.

 

Bár ezek biztató fejlemények, a német pilóta kínjai nem érnek véget ezzel, figyelmeztet a francia lap, az elkövetkező két hónap az orvosok szerint zavart időszak lesz, amelyet Schumacher letargikus állapotban tölt majd. Azt, hogy rendbe jön-e, lehetetlen megjósolni, Jean-Luc Truelle professzort idézve azt írják, ez ilyen súlyos fejsérülés esetében éveket vehet igénybe.

 

Címkék: autóverseny, forma1,