Elkerülte egymást a Győr és az FTC a BL középdöntőben

2012-11-20
A Győr és az FTC elkerülte egymást a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

 

A keddi bécsi sorsolás eredményeképpen az előző idényben finalista Győr a 2011-es BL-győztes norvég Larvikkal, valamint a címvédő, de a nyáron meggyengült montenegrói Buducsnoszt Podgoricával és a dán Randers HK-val került azonos csoportba.

Az utóbbi két KEK-kiírásban győztes FTC négyese kedvező, mivel a zöld-fehéreknek a Szabó Valériával felálló orosz Zvezda Zvenyigorod, a román Valcea és a szlovén Krim Ljubljana együttesével kell megmérkőzniük.

 

Görbicz Anita, a győriek válogatott irányítója az MTI-nek elmondta: a középdöntőben már nincs rossz csapat.

"A Larvik és a Podgorica is komoly ellenfél, ők is a négy közé szeretnének kerülni. Igaz, hogy a Buducsnoszt csapata gyengült ahhoz képest, amelyik minket a tavalyi döntőn legyőzött, de így is remek erőt képvisel. Nem lesznek könnyű meccsek" - tette hozzá.

 

Ambros Martín, a magyar bajnok vezetőedzője a klub közleményében kitért rá, hogy számára nem volt óriási jelentősége a sorsolásnak, hiszen a végső győzelemhez vezető úton minden ellenfelet le kell győzniük:

"A Larvik a sérülésekből frissen felépült játékosokkal nagyon erős csapat lesz februárra, azt hiszem, ők az egyik esélyesei a BL trófeának. A Podgoricát jól ismerjük korábbról, a csapatom és jómagam is, velük mindenképpen nagyon harcos mérkőzésekre számítok, hiszen ők nagyon kemény kézilabdát képviselnek. A Randers meglepetésre került be a középdöntőbe az utolsó pillanatban, de ezen a szinten már nem szabad erősebb vagy gyengébb ellenfelekkel kalkulálni, minden csapattal szemben kőkeményen kell készülnünk. Összességében azt mondhatom, hogy ne az ellenfelekkel foglalkozzunk, hanem azzal, hogy február-márciusra top formába kerüljünk, és akkor nem lesz problémánk a továbbjutással." 

 

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője:

"Három lehetséges verzió volt, hogy milyen csoportba kerülhetünk, és ebből a legjobbat kaptuk. Alapcélkitűzésünk volt, hogy jussunk tovább a középdöntőbe, ez sikerült. Az biztos, hogy Zácsik nélkül kell megvívnunk a hat mérkőzésünket, és ha vicces lennék, azt mondanám, hogy remélem, a BL-döntőben már játszhat."

 

A középdöntőből az első és második helyezettek jutnak az elődöntőbe.

 

A női BL középdöntőjének csoportbeosztása:                                    

1. csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, Larvik (norvég), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Randers HK (dán)

2. csoport: Zvezda Zvenyigorod (orosz), Valcea (román), Krim Ljubljana (szlovén), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA

 

A középdöntős játéknapok:

1. forduló: február 2/3.

2. forduló: február 9/10.

3. forduló: február 16/17.

4. forduló: március 2/3.

5. forduló: március 9/10.

6. forduló: március 16/17.

 

Az elődöntők időpontjai:

április 6/7. és 13/14.

 

A döntő időpontjai:

május 4/5. és 11/12.

 

Forrás: MTI

 

Még több sporthír itt

 

Címkék: kézilabda,