Elindult a Zynga valódi pénzes pókere a Facebookon

2014-01-15
A közösségi játékokat fejlesztő óriáscég szép csendben elindította régóta várt valódi pénzes appját a világ legnagyobb közösségi hálózatán, így az Egyesült Királyság állampolgárai már a Facebookon is valódi pénzben pókerezhetnek ismerőseikkel a Zynga Plus Pokerrel.

 

Az app a PartyPoker hálózatába tartozik, és annak a megállapodásnak köszönhető, melyet még 2012-ben kötött meg a Facebook és a Zynga. A cég 2013. áprilisában indította el első valódi pénzes pókerjátékát egy letölthető kliens formájában, mely szintén csak az Egyesült Királyságban érhető el. Sokan azt remélték, hogy a közösségi játékosok milliói jótékony hatással lesznek a PartyPoker játékosállományára, de észrevehető növekedés nem következett be. Most, hogy már a Facebook elhagyásának réme sem fenyegeti a felhasználókat, érdekes lesz látni, hogy érezhető lesz-e valamiféle változás a PartyPoker forgalmában. A várakozások ugyanakkor visszafogottak, hiszen az új Zynga PlusPoker app csak az Egyesült Királyságban érhető el.

 

A Zynga múlt héten jelentette be, hogy a legnépszerűbb játékaiban kísérleti jelleggel bevezeti a Bitcoinos fizetési lehetőséget, azonban a virtuális valuta jelenleg még nem jelent meg a pókerappban. A bejelentés mindenesetre jótékony hatással volt a Bitcoin árfolyamára, ismét átlépte az ezer dolláros határt. 

 

A Zyngának egyébként meglehetősen viharos történelme van az alternatív fizetőeszközökkel kapcsolatban. 2010-ben a vállalat állítólag megfenyegette a Facebookot, hogy véget vet kapcsolatuknak, miután a közösségi háló megpróbálta rákényszeríteni saját virtuális pénze, az azóta megszűnt Facebook Credit játékokon belüli vásárlásokra való használatára. Ha a sikerült volna megállapodniuk, a Facebook bezsebelhette volna a Zynga Facebookos játékaiban történő in-game vásárlásokból származó bevételének 30 százalékát. A két cég végül túllépett a vitán, és ötéves szerződést írt alá, de a Zynga elkezdte saját, Zynga With Friends elnevezésű közösségi hálózatának fejlesztését, mely a különböző platformokon játszó ügyfeleit köti össze, és megalkotta a Zynga API-t is, mellyel külső fejlesztők is létrehozhatják saját játékaikat a hálózaton…