Elfelejtett milliók

2012-09-07
Mindannyian álmodozunk az óriási lottónyereményről, gondolatban százszor elképzeltük, mit kezdenénk vele, csak már végre hozzájutnánk. Érdekes módon vannak olyanok, akiknek sikerült, nyereményük mégsem bankszámlájukat gyarapítja, hanem a fel nem vett lottónyeremények listáját.

 

Körülnéztünk az Euromillions lottó nyereménylistáján. Hogy csak a legnagyobbat említsem, ott van az idén június 8-án megnyert 63 millió angol font, ami 23,3 milliárdot tesz ki forintban. Stevenage & Hitchin környékéről nyerte valaki Angliában, de vagy elfelejtkezett róla, vagy lehúzta a vécén, de 3 hónapja már bent csücsül a nyereménye, pedig a lottócég már újsághirdetésekben, cikkekben is kereste. Még egyszer ennyi ideje van felvenni a pénzt, aztán megy a jótékonysági alapba. 

A legrégebbi milliós nagyságú nyeremény még régebben, április 20-a óta ül bent a kasszában, Sunderland környékéről nyerte valaki, neki már csak alig egy hónapja maradt a forintban 360 milliót érő nyeremény felvételére. 

Majdnem egymilliárdot érne nálunk az a South Lanarkshire-ben május 12-én feladott lottószelvény is, amit azóta nem kerestek. Mindösszesen 11 darab 1 millió font feletti nyeremény van, amit már több, mint egy hónapja húztak ki, összesen több, mint 77 millió font értékben. Az olimpiai különlottó nyertesei közül négyen is gondolkodnak, mit kezdjenek az egymilliójukkal.

 

Mi lehet ennek az oka? Valaki rendetlen, és elkeveri/kidobja. Közben kórházba kerül, megbetegszik, esetleg meghal. Ellenőrizteti a szelvényt, de  gép hibázik? Lusta megnézni? Úgy dönt, hogy neki mégsem kellenek a milliók? Olvasóinktól is várunk ötleteket erre a megmagyarázhatatlan dologra.

 

Ha mi úgy érezzük, biztosan nem tennénk ilyet, érdemes megnézni a hét végén kilátásban lévő hatalmas külföldi lottónyereményeket, amikre még bőven van esély (ha nem is túl nagy)!