Elche - Valencia: Aligha szakad ki a gólzsák

2020-10-23
Az Elche-Valencia találkozóval pénteken kezdődik a 7. forduló, ahol sok mindent várhatunk, csak gólokat nem!

Elche - Valencia

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1.65

Kezdés: 2020.10.23. 21:00

 

Aki követte a feljutási harcot a nyáron, az nagyjából sejthette, mire számíthat az Elchétől. Igazi futballgyilkos társaság, talán nincs még egy csapat, amely ennyire a rombolásra helyezkedne be, mint az Elche. Viszont eddig ez a felfogás eredményeket hoz, négy meccs alatt ugyanúgy 7 pontot gyűjtött be, mint hat kör alatt a Valencia.

Az Elche kontrákra építi támadójátékát, épp ezért fordulhatott elő, hogy két idegenbeli meccsét megnyerte. Otthon zakó a Sociedad ellen, és 0-0-ás remi a Huesca ellen. Négy meccs, ahol 3 darab underes eredmény jött a 2,5-ös line mellett, és a Sociedad elleni 3-0-ás vereség alkalmával sem az Elche gólvágóin ment el az under...

Ami a Valenciát illeti, 2-1-3 a mérlege hat kör után. Nagyjából erre lehet számítani ettől az együttestől, hol nyer-hol nem, meg lesz pár iksz, de nagyon ellenfél-függő a csapat játéka. Ami most tény, hogy ez Elche ugyanúgy defenzíven játszik egy Huesca ellen, mint ahogy játszik a Barcelona ellen. Ez a csapat védekezik reggeltől estig, aztán abból a 3-4 kontrából próbál gólt lőni, ha sikerül, akkor meccset lehet vele nyerni, mert hátul nagyon stabil.

Ez a stabilitás az under kulcsa. A Valencia az első fordulóban lőtt négy gólt a Levantének, az viszont az idény egyik legfurább meccse volt, mert mezőnyben pocsékul játszott, viszont cserébe elöl minden helyzetből gól lett. Ez pedig csakis azért fordulhatott elő, mert a liga legszellősebb védelmével a Levante rendelkezik, sőt még mákja is volt Gomezéknek. Azóta azért láttuk a Valencia igazi arcát. A védelembe visszatért Gabriel Paulista, legalább hátul legalább vele mutatkozik némi stabilitás, de az Elche ellen nem sűrűn lesz tesztelve a védelem. Maxi Gómez sérült, Musah sebessége betömörülő védelem ellen nem kamatozik, Guedes pedig nincs formában, aki le tudna venni egy-egy embert.

Fura ezt kimondani de idén a Valenciának is az elsődleges célja a bennmaradás. Ehhez pedig akár egy pont is jól jöhet az Elche ellen, Verdúék pedig az egy pontot minden bajnoki előtt aláírnák, amíg a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Címkék: sportfogadás, tipp,