Elajándékozza 580 milliós lottónyereményét a dédnagymama

2020-05-22
A szerencsés hölgy azt nyilatkozta, hogy 1,8 millió dolláros nyereményét elosztogatja.

 

Egy dédnagymama bizonyította, hogy ugyanolyan nagylelkű, mint amilyen szerencsés, mikor bejelentette, hogy 1,8 millió dolláros lottónyereményének nagy részét szétosztja a családja körében.

 

A Gawlerben élő nyertes május elején nyerte meg a X Lotto elnevezésű játék főnyereményét, miután már 20 éve ugyanazokkal a számokkal lottózott.

 

A hölgy, aki nem szerette volna felfedni a kilétét, elmondta, hogy az élettársával ellenőrizte a számokat szombat este, és először azt gondolta, hogy egy híján találta csak el a nyerőszámokat. „Ellenőriztük a számokat, és áthúztam ötöt. Azt mondtam a páromnak. ’Egy számot kellett volna még eltalálnom.’” – mesélte. „Szerencsére úgy döntöttem, hogy még egyszer ellenőrzöm, és akkor láttam, hogy mind a hat szám egyezik.” A nyerőszámok a 35, 39, 38, 22, 21 és 7, voltak, a kiegészítő számok a 34 és 44. 

 

Egy kis pezsgőzést követően a dédnagymama úgy határozott, hogy másnap, Anyák napján szétosztja a pénzt a családja körében. „Mikor elmondtam nekik, hogy nyertem, nem hitték el. Mikor végül rájöttek, hogy igaz, mindnyájan sírni kezdtünk örömünkben. Veszek egy új házat magamnak, a többit pedig szétosztom a családom körében. Vannak gyerekeim, unokáim és dédunokáim, úgyhogy lesz helye a pénznek. Jó volt így tölteni az Anyák napját!” – mesélte.

 
Lesz annak a szerencsésnek is mit elosztogatnia, aki megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb gazdára váró lottónyereményét, a Mega Millions lottó 298 millió dolláros, azaz 95 milliárd forintos jackpotját, mely kilencszer nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és egy háromszázezres nettó fizetéssel úgy 26 ezer évbe tellene megkeresni.