Eibar - Getefe: 'Kis' csapatok nagy meccsére számítunk

2019-02-15
Este játszik a Bayern, játszik a Juve is, mi mégis ezt az Eibar-Getafe találkozót szúrtuk ki, amely -legalábbis szerintünk- mind közül a legjobb lehet pénteken.

Eibar - Getafe

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2 felett (AH)

Unibet odds: 1,80

Kezdés: péntek, 21:00

 

Említettük, hogy játszik a Bayern az FCA ellen, meg játszik CR7-nel a Juve is, de nekünk sportfogadás szempontjából mindenképp ez az Eibar-Getafe találkozó szimpatikus.

Az Eibar jó formában van, 2019-ben hat bajnokit tolt le, csak a Barca ellen kapott ki idegenben. Legutóbb Sevillában játszott egy nagyon jó 90 percet, amikor is 2-0-ra vezetett, de ráült az eredményre, a Sevilla pedig már emberhátrányban 19-re húzott lapot, és a húzás bejött, mert sikerült egalizálni. Utólag nyilván sovány vigasz, hogy pontot szerzett az RSP-ben, de azért úgy reálisan nézve előre tuti aláírta volna az Eibar a remit Sevillában. Az utolsó 5 meccse Orellanáéknak egyaránt minimum három gólt hozott. A 2019-es naptári évben kétszer játszottak otthon Ramis-ék, és két katalán csapatot (Espanyol és Girona) is 3-0-lal küldtek haza.

A Getafe a szezon legnagyobb pozitív meglepetése, a bajnokság ezen szakaszában is 5. tud lenni, és ami még nagyobb meglepi, hogy mindössze egy pontra van a már BL-indulást érő 4. helytől, amit a Sevilla tudhat magáénak. A Getafe megteheti, hogy 'nem néz hátra'. Már most összekapart 35 pontot, szóval kiesni tutira nem fog. Megteheti, hogy belead apait-anyait, és az ilyen idegenbeli meccseken is győzelemre játszik. Sőt igazából győzelemre KELL játszani, mert hosszú távon egy-egy ponttal semmire sem megy. Legalábbis arra biztos nem lesz elég, hogy a Sevillát beelőzze.

Ez egy olyan párosítás, amelyet mindkét csapat meg akar nyerni. Az Eibar otthon egyértelműen győzelemre játszik (egy EL-indulást érő 7. hely lazán elérhető még), a Getafe pedig bár idegenben lép pályára, és a korábbi években tuti megelégedett volna egy remivel, most aligha van így. Közben a szorzó (2,48, hogy 2,5-nél több gól lesz) brutálisan erős. Talán a bukik, az oddsmesterek és a fogadók sem nézik a körülményeket,  hogy egyik félnek sem kell kieséstől tartani, hogy lehet kockáztatni. Mert igazából matek az egész, ha egy csapat két meccsen kockáztat, az egyiken bejön, a másikon ráfarag, akkor is három pont. Ha mindkettőn bunkerezik, és játszik két ikszet, akkor az csak két pont. Ráadásul itt az Eibar joggal gondolhatja, hogy a Getafét otthon le tudja győzni, és a Getafe is joggal bízhat abban, hogy a 10. helyen álló ellenfelet meg tudja verni. Nem véletlenül áll 5. helyen a madridi csapat.

Szóval a 2,48-as odds value, viszont a 2 gól felett AH opció is 1,80-at ér, úgyhogy mi ezt választjuk ki, így ha pont két gól születik, akkor sem veszítünk semmit.

Címkék: sportfogadás, tipp,