Egyiptom - Zimbabwe: Kezdődik a 2019-es ANK

2019-06-21
Az Afrika Kupák történetében szinte már tradíció, hogy sosem ott rendezik, amelyik országnak megszavazzák a rendezés jogát. Így van ez most is, eredetileg Kamerun lett volna a rendező, de különböző okok miatt Egyiptom ugrott be.

Egyiptom - Zimbabwe

African Cup of Nations

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,63

Kezdés:  2019.06.21. 22:00

 

Az esélyek egyértelműek. Salahék otthon mindenképp el kell intézzék Zimbabwét. Viszont a nyitómeccset megnyerni nem könnyű, ezért tippelünk mi inkább arra, hogy a lapok száma már az első ANK meccsen 2,5 fölé kúszik. Igazából miért ne?

Azért három lap nem sok, egy átlagos focimeccsen simán akad három büntetőlap. Ráadásul most Afrikában járunk, ahol Egyiptomot és Zimbabwét sem kell félteni, hisz egyik sem puhány csapat. Egy 36 éves kameruni játékvezető fújja majd a sípot, ha már a rendező ország nem lehet Kamerun, legalább a játékvezető kameruni.

A tippünk, hogy ezen a nyitómeccsen legalább három lapot kiszór. Azért neki komolyabb nemzetközi rutinja nincs. Afrikai válogatottaknak már vezetett egy-két meccset, vb-selejtezőket, de ez az első komoly tornája, ahol fújhatja a sípot. Mivel egész fiatal játékvezető, ő azért még egész konkrétan emlékszik arra, hogy miért jár lap, és miért nem. Rutinosabb sporik sokszor próbálnak szavakkal fegyelmezni, de a fiatalabb játékvezetők azért tudják, hogy amiért lap jár, azért fel kell mutatni a kártyát. Meg eleve minden tornán vannak olyan szituációk, amikre felhívják a játékvezetők figyelmét, hogy szigorúan büntessék. Mivel a négy legjobb csoportharmadik is továbblép (hasonlóan a női foci-vb-hez), Zimbabwének egy szűk zakó sem jelent tragédiát, de azt sem adják ingyen. Salahékat nehéz lesz tartani, de az Egyiptomi védők dolga sem lesz könnyű, akadhat egy-két olyan szituáció, amikor a hazai csapat is lapot kap.

Szerintem ez egy egész jó tipp, a 2,5-ös line elég baráti. Az odds is egész korrekt, innentől a játékosokon és a sporin a sor. Ennél jobb tippet az ANK nyitómeccsére nem nagyon találni.

Címkék: sportfogadás, tipp,