Egygólos siker Kuvait ellen

2013-06-07
A magyar válogatott Vanczák Vilmos fejesgóljával 1-0-ra nyert Kuvait ellen a Győrben rendezett barátságos mérkőzésen.

 

A gól nélküli első félidőt követően a győztes találatot Vanczák Vilmos szerezte az 57. percben. A magyar együttes története során először találkozott Kuvaittal. Egervári Sándor szövetségi kapitány tanítványai legközelebb augusztus 14-én, a Csehország elleni hazai felkészülési mérkőzésen lépnek pályára. 

 

Eredmény:

Magyarország-Kuvait 1-0

Győr, 8000 néző, v: Nikolaj Hänni (svájci)

gól: Vanczák (57.)

 

Magyarország:

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás - Kanta József (Lovrencsics Gergő, a szünetben), Varga József (Juhász Roland, 93.), Koman Vladimir (Pátkai Máté, 81.) - Gyurcsó Ádám (Németh Krisztián, a szünetben), Böde Dániel (Priskin Tamás, a szünetben), Dzsudzsák Balázs

 

Kuvait:

H. el-Rasidi M. el-Rasidi, Sahin, A. el-Rasidi, el-Hadzseri el-Sejk (el-Szamali, 60.), el-Enezi (el-Haszan, 67.), Ali (Makszid, 67.), el-Szoliman (el-Harbi, 85.), el-Anszari (el-Fatel, 88.) el-Mutva

 

Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, egyik csapat sem tudott igazán közel kerülni ellenfele kapujához. Negyedóra után kissé felpörgött a mérkőzés, de a várt hazai fölény helyett kiegyenlített játékot, és helyenként görcsösen futballozó, ötlettelenül játszó magyar együttest láthatott a győri közönség. Az üde színfoltot Vanczák Vilmos két komoly helyzete jelentette, a Sion védője közel állt a gólszerzéshez, mindkétszer fejjel veszélyeztetett, de a kuvaiti kapus hárította a próbálkozásokat. A félidő végéhez közeledve al-Mutva 18 méteres lövése okozott némi riadalmat, de a labda nagyjából fél méterrel elkerülte Bogdán kapuját. Közvetlenül a szünet előtt Gyurcsó kapott jó kiugratást Komantól, a Videoton szélsője azonban - kissé kisodródva - hét méterről a kapusba lőtte a labdát.

 

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

 

Egervári Sándor szövetségi kapitány a félidőben cserékkel igyekezett felfrissíteni a magyar csapatot, amely sokkal lendületesebben kezdte a második játékrészt, s a végig veszélyesen futballozó Vanczák révén megszerezte a vezetést. Ezután mindkét oldalon több lehetőség is adódott az együttesek előtt, hazai részről Dzsudzsák és Priskin járt a legközelebb a gólszerzéshez, de mindketten a kapufát találták el. A hajrában Németh Krisztián betalált a kuvaiti kapuba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, így maradt az egygólos magyar siker.

 

"Az első félidőben többször is meg tudtak lepni minket, de a másodikban már jobban játszottunk, és ha nem is volt minden pillanatban meggyőző a játékunk, a győzelemnek azért tudunk örülni" - nyilatkozta Egervári Sándor a lefújás után.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,