Egygólos előnyt szerzett a Szeged

2013-03-17
Egygólos (26-25) előnyt szerzett a Pick Szeged a sorozatban eddig százszázalékos lengyel Kielce ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, vasárnapi mérkőzésén.

 

 

A találkozó jelentős részében szoros volt az állás, az 54. percben azonban már 26-22-re vezetett Skaliczki László vezetőedző együttese. A hajrában aztán már nem voltak képesek betalálni a Tisza-partiak, miközben a vendégek három gólt is lőttek.

Az izgalmasnak ígérkező visszavágót jövő vasárnap 17 órakor rendezik Kielcében.

 

Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Pick Szeged-Kielce (lengyel) 26-25 (15-14)

gól: Prodanovic 6, Vadkerti 5, Larholm 4/2, Pribanic 4, Sulc 2, Ancsin 2, Blazevic 1, Balogh 1, Zubai 1, illetve Stojkovic 4/4, Tomczak 4, Olafsson 3, Buntic 3, Bielecki 2, Lijewski 2, Jachlewski 2, Jurecki 2, Tkaczyk 2, Zorman 1

 

A nyolcaddöntős csapatok közül a Szeged jutott tovább a legkevesebb ponttal (6), míg a Kielce a 24-es csoportkörben egyedül volt százszázalékos, így egyértelműen a párharc esélyesének számít. A vendégeket szépszámú szurkolósereg kísérte el. 

 

Kapkodva kezdett mindkét együttes, több lehetőség is kimaradt. Aztán beindultak az átlövők, és felváltva estek a találatok. A 10. percben tört meg a ritmus, Vadkerti indulásával 5-3 lett az állás, ám pillanatok alatt egyenlített a rivális. Prodanovic dupláját követően időt kértek a lengyelek. 

 

Változatlanul jól "pörgött" a Tisza-parti alakulat, de amikor 9-7-nél emberelőnybe került, Larholm büntetőt rontott, Czinát pedig kiküldték. Mindkét oldal egyre többet cserélt, a Kielce pedig megkezdte a felzárkózást. A 23. percben 11-11 lett az állás, ekkor Skaliczki időt kért. A folytatásban sikerült megint létszámfölénybe kerülniük a hazaiaknak, 13-11-re elléptek, ám a kiegészülő vendégek még a szünet előtt egyenlítettek. A csereként beállt Balogh gólja zárta a félidőt.

 

A fordulást követően felváltva potyogtak a gólok, mígnem Tomczak vezérletével 18-18-ra módosult az állás, ám a lélektanilag fontos vezetést nem sikerült megszereznie a Kielcének, amely két gyorsan bekapott gól után időt kért.

 

Visszajött a pályára a szegedi kezdősor, Mikler pedig egyre hatékonyabban védett, nyolc percig nem kapott gólt. A Kielce aztán a kétperces emberhátrányát 2-1-re megnyerte, Larholm pedig megint hétméterest rontott. Ezután jött egy újabb szegedi emberelőny, amely során már jobban összpontosított a hazai gárda (24-21). 

 

Vadkerti extázisban játszott, labdákat szerzett, gólokat lőtt, a vállán vitte a csapatát. Ebben a kritikus szakaszban, emberhátrányban,  26-22-es hazai vezetésnél időt kértek a kielceiek, akik sérülés miatt elveszítették Lijewskit, igaz, a Szegedből pedig Sulc dőlt ki, ő a bokáját fájlalta.

 

A hajrára módosítottak védekezésükön a lengyelek, ez megfogta a hazaiakat, és az 58. percben, 26-24-nél már Skaliczki László próbálta időkéréssel rendezni a sorokat. Buntic azonban nem kegyelmezett, újabb gólt szerzett, s a Szeged a végén örülhetett, hogy a Kielce nem egyenlített.

 

Skaliczki László: "Gratulálok a csapatomnak, amely nagy harcra kényszerítette a kiváló erőkből álló Kielcét. Nem volt véletlen, hogy a lengyelek eddig nem kaptak ki, hosszú a cserepadjuk, minden poszton legalább két remek játékosuk van, és emiatt rengeteg támadási és védekezési variációt képesek bevetni. Ennek lettünk az áldozatai, hiszen a hajrában már csak ők szereztek gólt. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz a visszavágón, de szeretnénk összerakni egy olyan brigádot, amely tisztességgel szerepel majd idegenben."

 

Később:

Ademar León (spanyol)-MKB Veszprém 17.00

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: kézilabda,