Egyesül a Paddy Power és a Betfair

2015-08-26
Lényegében megállapodott egymással az agresszív reklámkampányairól elhíresült Paddy Power, és az innovatív megoldásairól ismert Betfair online fogadóiroda – az 5 milliárd fontos megállapodás keretében így újabb mega szerencsecég születik.

 

A Paddy Power és a Betfair mai bejelentése szerint a Paddy Power részvényesei tulajdonába kerül az új cég 52 százaléka, a fennmaradó 48 százalék pedig a Betfair-é lesz. Az egyesüléssel létrejövő új cég piaci kapitalizációja mintegy 5 milliárd font. 

 

A létrejövő óriáscéget a Betfair vezérigazgatója, Breon Corcoran fogja irányítani, aki három évvel ezelőtt pont a Paddy Power-től érkezett a céghez. A Paddy Power vezérigazgatója, Andy McCue operatív igazgató lesz, Gary McGann, a Paddy Power elnöke pedig ugyanezt a pozíciót fogja betölteni az egyesült vállalatnál is.

 

Az agresszivitásáról híres Paddy Power-nek az utóbbi időben több bírósági ügye is volt vitatható reklámfogásai miatt. A Betfair nem hagyományos fogadóirodaként üzemel, online fogadási tőzsdéjén a játékosok nem az iroda, hanem egymás ellen fogadnak. 

 

Az egyesült vállalat bevétele várhatóan több mint 1,1 milliárd font lesz, reményeik szerint közös erővel nagyobb léptékben tudnak majd versenyezni az ügyfelekért, és lehetővé válik, hogy Európában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is terjeszkedjenek – mindezt költségek csökkenése mellett.

 

Nem ez az első hasonló jellegű bejelentés az évben, két hónapja a Ladbrokes és a Gala Coral egyesült, a legutóbbi hírek szerint pedig a Bwin.party felvásárlásáért dúl ádáz csata a 888 és a Sportingbet tulajdonosa, a GVC Holding között.

 

A szerencsejáték iparban zajló egyesülési láz legnagyobbrészt a világszerte bevezetésre kerülő újabb adóknak, valamint az egyre nagyobb verseny miatt megnövekedett marketing- és technológiai jellegű kiadásoknak köszönhető. 

 
Címkék: piaci információ,