Egyelőre Messi és Suarez is Aspas mögött

2018-10-30
Nehéz elképzelni, hogy ne Messi vagy Suarez legyen a LaLiga gólkirálya, de megpróbáljuk.

Ki lesz a LaLiga aktuális szezonjának gólkirálya?

Online sportfogadás tipp: Iago Aspas

Unibet odds: 10.00

 

Lionel Messi a 2009/10-es idényben lett először gólkirály, aztán ezt még ötször megismételte. Háromszor előzte be Ronaldo, a 2015-16-os idényben pedig Lio csapattársa, Suarez lőtt 40 gólt, és lett a legeredményesebb a spanyol élvonalban.

Az előző 9 idényben tehát nyolcszor Messi vagy Ronaldo lett a gólkirály, de Ronaldóval most nem kell számolni. Sőt nagyon úgy néz ki, a Real Madriddal sem, hisz a pontok gyűjtögetését, és a gólok termelését is elég alacsony szinten művelik a Királyiak.

Visszatérve az előző évek legeredményesebb gólszerzőire, látjuk, hogy a 2008-09-es idényben Forlán 32 gólt szerzett, és mindmáig minimum 30 gól szükséges is volt, hogy valaki gólkirály tudjon lenni. Ez előtt viszont volt 12 év, amikor az aktuális gólkirály 20 és 30 gól között termelt. A 2001-02-es idényben pl. Tristánnak elég volt 20 dugó a gólkirályi címhez, ami ma már elképzelhetetlen. Mondjuk az is, hogy valaki 50 gólig jut, mint Messi a 2011-12-es szezon során.

Viszont Messinek az előző két évében nem volt komolyabb sérülése, előtte azért emlékezhetünk rá, hogy bajlódott sokat a combhajlítójával, olyan is volt, hogy valami miatt 'kidobta a taccsot' a pályán. Idén itt ez a kéztörés, és ki tudja még, mi jöhet közbe, fiatalabb ő sem lesz. De azzal is kalkulálni kell, hogy ha a Real Madrid nem lesz faktor idén, akkor Messi több olyan meccsen is pihenőt kaphat, amit pl. egy Munirral is lehoz a Barca, de emiatt Suarez is több pihenőt kaphat.

A Sevillából Ben Yedder és André Silva egymást gyengíti, mert köztük megoszlanak a gólok. A jelenleg nyolc-gólos Girona-játékos, Stuani sem tudja majd ezt az ütemet tartani. Elméletileg igen, de a kis katalán csapatban előbb-utóbb Pons, Granell, Doumbia és Lozano is elkezdi a góltermelést.

A Celtában Aspas egyértelműen kezdő, akár játszik mellette Moi Gomez, akár nem. (Gomez jelenleg bokaficam miatt hagy ki pár meccset) Előző pénteken éjjel született meg Aspas kislánya, a hírek pedig arról szóltak, hogy a vigói csatár az egész éjszakát a kórházban töltötte. Ezt követően szombaton a csapat bajnokiján pályára lépett, és kislánya világra jöttét egy mesterhármassal tette még emlékezetesebbé. Ezzel a triplával egyrészt győzelemhez segítette a csapatát, magát pedig a góllövő lista élére repítette. De ez még semmi, mert ezzel a sikerrel megmenekült a kirúgástól Mohamed mester, akit csak 'A török' becenéven emlegetnek. Azért fontos ez nekünk, mert Mohamed edzői filozófiája kedvez a tippnek. Bevállalós focit játszat a Celtával, ha ő kihúzza az idény végéig, a vigói együttes a kapott és lőtt gólok tekintetében is az élmezőnyben lesz.

Egyébként Sisto személyében van egy olyan játékosa a Celtának, aki gólpaszok tekintetében lehet ott az élmezőnyben, szintén jól jön nekünk és Iagónak. A középpálya sem rossz, és a szélső védők is támogatják az előrejátékot. Ha a Vigo képes lesz megvalósíttani azt, amit Mohamed játszatni szeretne a csapattal, akkor ebből még jó dolog is kisülhet.

Az unibetnél 10-szeres pénzt ér, hogy ő lesz a gólkirály. Ehhez valószínűleg kb. 30 gólt össze kell hozni, de ha nem sérül le, akkor képes lehet rá. Egyébként a Celtában a büntetőket is ő lövi, bár idén még egyetlen tizenegyest sem ítéltek a vigói együttes javára. Előbb-utóbb azért erre is sor kerül.

Tény, hogy egyelőre Messi vagy Suarez tűnik a befutónak, de mi inkább Aspas elsőségére tippelünk.

Címkék: sportfogadás, tipp,