Egy új lottóóriás születése

2014-10-13
Azt hinnénk, az USA-ban jól el vannak látva az emberek kis-és nagy lottókkal egyaránt, ám az üzemeltetők nem így gondolják. Az pici állami lottók, a Powerball és a MegaMillions mellé napokon belül újabb államközi lottó indul.

A Monopoly Millionaires’ Club lottót hetente, péntekenként fogják sorsolni, keleti parti idő szerint este 11:15-kor. A főnyeremény 15 millió dollár, de 10 darab 1 millió dolláros nyeremény is lesz. Februártól egy tévéműsor is fog kapcsolódni a játékhoz, melynek nézőközönségét és játékosait azok közül választják ki, akik szelvényeiket online regisztrálták. A szelvényárusítás október 19-től indul.

 

„A játékosok mindig valami újat keresnek, így mindig fejlesztenünk kell.” – mondta Carolyn Hapeman, a New Yorki Szerencsejáték Bizottság szóvivője.

 

Az államközi lottók 1980-ban indultak Amerikában a Lotto America-val, mely később a Powerball nevet kapta. A lottó, majd későbbi riválisa, a MegaMillions 2010 januárjában írt alá egy olyan egyezményt, mely szerint 23 további állam csatlakozott a MegaMillionshoz, valamint 10 állam a Powerball-hoz. A Monopoly Millionaires lesz az első, ami már az induláskor jelentős számú résztvevővel indul; most 23 államban lehet majd szelvényt vásárolni, de további hét tervezi a 2015-ös csatlakozást.

 

„Egy játék jobban teljesít, ha nagyobb a játékosszám, hiszen több játékos közül több nagy nyertes kerül ki, ami a legjobb reklám egy lottójátéknál” - mondja Minnesota-i Lottótársaság igazgatója, Ed Van Petten.

 

A játéknál a fő mezőben 52 számból kell ötöt kiválasztani, a mellékmezőben pedig 25-ből egy számot választ ki a gép a játékosoknak. A jackpot 15-től 25 millió dollárig terjedhet, amennyiben ezt az összeget elérte, nem halmozódik tovább, hanem az 1 millió dolláros nyeremények számát növeli, melyet a szelvény egyedi azonosítójának kisorsolásával lehet megnyerni. A szervezők azt remélik, hogy egy-egy halmozódáskor az így kiosztott nyeremény a játékkedv növekedésével több 10, de akár több száz embert is milliomossá tehet egyetlen sorsolás alkalmával. A jackpot megnyerésének esélye 1:72 millióhoz.

 

A szelvény ára jóval magasabb, mint a MegaMillions 1 dolláros, vagy a Powerball 2 dolláros ára, itt 5 dollárt fognak elkérni darabjáért. A magasabb árat arra alapozzák, hogy igen kedveltté váltak kint az 5, 10, sőt a 25 dolláros sorsjegyek is, így bíznak abban, hogy az emberek mernek majd ennyi pénzt kockáztatni egy lottószelvényért.

 

A magasabb árú EuroJackpot lottószelvény itthon sem riasztotta vissza az embereket hétvégén, sőt igen nagy volt az érdeklődés az új termék iránt. 22 ezer magyar nyert is valamilyen nyereményt, így a játék esélyeire alapozva szép számmal adtak el szelvényeket az új játékra.

Címkék: lottó,