Egy spanyol falu minden lakosa 29 milliót nyert a lottón

2012-02-02
Spanyolországban egy férfi irtózatos dühös magára – az egész falu osztozott a 950 millió dolláros (211 milliárd forintos) lottófőnyereményen – az ő kivételével.

 

A New York Times beszámolója szerint a spanyol Sodeto falu nagyjából 70 háztartása közösen vette meg a karácsonyi El Gordo lottószelvényt. Egy görög férfi,  Costis Mitsotakis volt az egyetlen, aki nem szállt be a közös lottóvásárlásba, így őt most nem illeti meg a fejenkénti 130.000 dolláros (29 millió forintos) nyeremény.

Mitsotakis elmondta, hogy szomorú volt, hogy ő nem nyert semmit, de végülis ő is jól járt, mert egyik szomszédja megvette a telkét, amit már régóta próbált eladni.

 

Sodeto Madridtól északkeletre található, körülbelül 250-en lakják, nagyrészt farmerek és építőmunkások. A környéken nagy a munkanélküliség ezért is fogtak össze a lakók, hogy közösen vegyék meg a közel 6000 forintba kerülő lottószelvényt. 

Spanyolországban 200 éve létezik az El Gordo játék, szabályai eltérőek a mi lottónkétól, és az idei volt az eddigi legnagyobb főnyeremény.