Egy nappal a határidő lejárta előtt találta meg a 20 milliós lottószelvényt

2014-10-07
A 28 éves James Wilson a pénztárcáját rendezgetve akadt rá a régi EuroMillions szelvényre…

 

Valószínűleg az a bizonyos hetedig érzék működhetett, mikor a raktárosként dolgozó férfi úgy döntött, hogy végre kiszórja a sok kacatot a pénztárcájából. Talált ugyanis egy régi Euromillions szelvényt, mellyel – mint az a számok ellenőrzése után kiderült - öttalálatost ért el a március 28-i sorsoláson. Az első sokk után azt is észrevette, hogy már csak egy napja maradt arra, hogy jelentkezzen a több, mint 51 ezer fontnyi, azaz körülbelül 20 millió forintnyi nyereményért. 

 

„Azonnal felhívtam a Camelot lottótársaságot, de mivel már késő este volt, senki nem vette fel.” – mesélte Wilson. „El sem tudom mondani, mennyire megkönnyebbültem, mikor másnap reggel sikerült beszélnek valakivel, aki megerősítette, hogy még nem csúsztam le a nyereményről.”

 

„Mikor találkoztam a National Lottery tanácsadójával, elmesélte, hogy a lottótársaság az elmúlt fél évben már többször is felhívást tett közzé a sajtóban a nyertes szelvény adataival, hátha jelentkezik valaki. Nekem persze erről fogalmam sem volt. Nagy mázlim van, hogy még azelőtt akadtam rá a szelvényre, hogy lejárt volna.”

 

A pénz egyébként jó helyre került, hiszen a férfi nemrég nősült meg, de eddig anyagi okokból a szülei házában laktak. Most a nyeremény egy részéből végre saját otthont alapíthatnak. Wilson reméli, hogy a pénz egy részéből ismét részt vehet pár bicikliversenyen, és vehet újdonsült feleségének egy új autót. „Hatalmas változást jelent ez a nyeremény számunkra.” – vallotta be. ”Keményen dolgoztunk, és sikerült valamennyit összespórolnunk az esküvőre, de saját házat már nem engedhettünk meg magunknak.”

 

A sajtótájékoztatón Wilson még elmondta, hogy csak akkor szokott lottózni, ha nagy halmozódás van, de továbbra is játszani fog az Euromillionson.