Egy kis texasi lottójátékért őrül meg a világ

2020-09-29
Nem sűrűn fordul elő, hogy egy kis állami lottó hódítja meg világszerte a játékosokat. Most pont ez történik a texasi állami lottóval, mely jelenleg hatalmas jackpotot kínál.

 

Egy olyan évben, mikor az emberek pénztárcáját a világ minden táján keményen érinti a koronavírus járvány, és szinte minden vállalkozás a forgalom visszaeséséről számol be, a texasi lottó 6,7 milliárd dolláros rekord árbevételt ért el.

 

Nem véletlen: miután január 15. óta nem volt telitalálatos szelvény, a Lotto Texas jackpotja jelenleg 45,5 millió dollárnál (14,5 milliárd forintnál) jár, és jelenleg ez a legnagyobb gazdára váró észak-amerikai lottófőnyeremény, mely ráadásul világszinten is a harmadik legnagyobbnak számít.

 

"A Texas Lottery 28 éves története során soha nem volt olyan év, amely a 2020-as pénzügyi évhez hasonlóan alakult volna, és sikereinket elsősorban szorgalmas kiskereskedőinknek köszönhetjük" - nyilatkozta Gary Grief, a Texas Lottery ügyvezető igazgatója.

 

Meg persze az online lottózóknak, melyeknek hála ma már a világ bármely tájáról vásárolhatnak a játékosok hivatalos szelvényeket a Lotto Texas-ra (is). 

 

A jelenlegi főnyeremény a legnagyobb azóta, hogy több mint 10 évvel ezelőtt, 2010. május 29-én megnyerték a játék 97 millió dolláros jackpotját.

 

A szerdán és szombaton sorsolt Lotto Texas a magyar Hatoslottóhoz hasonlítható: a játékhoz hat számot kell kiválasztani az 1-54 számtartományból. A főnyereményhez mind a hat számot el kell találni, de már három találatért is jár némi nyeremény.