Egy iroda már elkezdte kifizetni a Clintonra fogadók nyereményét

2016-10-23
Az ír Paddy Power fogadóiroda annyira biztos abban, hogy Hillary Clinton lesz az USA 45. elnöke, hogy két héttel a választások előtt már ki is fizetett 1,1 millió dollár nyereményt a korábban erre fogadó ügyfeleinek.

 

A PaddyPower szerint Clinton 85,7% valószínűséggel nyeri a választásokat, míg Trump táborának csupán 18,2 százalék valószínűsége van erre.

A fogadóiroda a CNN Money megkeresésére megerősítette, hogy október 18-ig körülbelül 6.000 brit és ír játékosnak már ki is fizette a nyereményét. A legnagyobb tét, amit ennél az irodánál Clintonra tettek, 61.485 dollár, azaz több mint 17 millió forint volt.

 

"A nők helye a házban van. - Most az egyszer egyetértünk, Donald. Már most kifizetjük a Hillary győzelme esetén járó nyereményeket" -  olvasható a Paddy hirdetésén

 

Az ilyen korai kifizetés egyfajta marketingfogás a fogadóirodák részéről, a Paddy Power sem először fizeti ki hamarabb ügyfeleit – így tett a skót függetlenségi szavazásnál és Barack Obama 2012-es újraválasztásakor is. 

Ha Trump valami csoda folytán mégis nyerne, az lenne „a történelem legnagyobb nyereménykifizetése egy politikai esemény kapcsán, és a Paddy Power igencsak benne lenne a szószban.” – írta a Paddy Power bloggere, Josh Powell. Trump nyereményszorzója kezdetben 100 körül volt, jelenleg 5.50 van a legtöbb fogadóirodánál.

„Legutóbbi kinyilatkoztatásai megtörték Trump lendületét, és esélyei jelenleg már olyan foltosnak tűnnek, mint barnasága.” – olvasható azonban a PaddyPower blog-bejegyzésében.

 

Frank Tibor, akadémikus, egyetemi tanár az MTI-nek adott interjújában elmondta, hogy szerinte nem nagyon történhet már olyasmi, ami megfordíthatná a jelenlegi trendet. Véleménye szerint a Trump-tábornak a hajrára már nem maradt semmilyen ütőképes aduja Hillary Clintonnal szemben. Ezen nem változtat az sem, hogy Clinton nem igazán népszerű, távolságtartó, nem eléggé vonzó magatartásával nem tudta megnyerni a tömegek szívét.

A felmérések kivétel nélkül azt mutatják, hogy a demokraták elnökjelöltje meggyőző fölénnyel vezet. A közvélemény-kutatások ugyan soha nem teljesen megbízhatóak, és mindig fennáll a veszély, hogy a valóság mást fog igazolni - Clinton fölénye azonban nagyon tartós tendencia. Ilyen magas, 8-9 százalékot is elérő fölény 20 nappal a választások előtt korábban nem volt elnökjelöltek között - mutatott rá a szakértő, aki - noha a jóslásokkal mindig óvatos - Hillary Clintonra fogadna.

 

Az online előrejelző oldalak is egyértelműen Clintont látják esélyesnek. a PredictIt szerint 82%, a PredictWise szerint 91%, a FiveThirtyEight szerint 89,4%, az Iowa Electronic Markets szerint pedig 86% az esélye annak, hogy 2017. januártól női elnöke lesz az Egyesült Államoknak.

 

Az egyes fogadóirodák jelenlegi nyereményszorzói:

Unibet Clinton 1.15, Trump 5.50

bwin Clinton 1.16, Trump 5.50

Sportingbet Clinton 1.142, Trump 5.50

Bet365 Clinton 1.16, Trump 5.50

10Bet Clinton 1.20, Trump 5.05

Matchbox Clinton 1.205, Trump 6.6

Netbet Clinton 1.14, Trump 5.50

MarathonBet Clinton 1.14, Trump 5.50

 

 
Címkék: fogadás,