Egy hónap alatt 159 milliót kaszált egy sportfogadó

2013-04-16
Egy nagy tétekben játszó ausztrál sportfogadó egy hónap alatt kétszer is nagy összeget szakított a TAB irodánál az ausztrál rögbi ligára való fogadással - összesen több, mint 680 ezer dollárt, 159 millió forintot tett zsebre.

 

Emberünk sikerszériája márciusban kezdődött: 5.000 dollárt tett fel arra, hogy az ausztrál rögi liga, az NRL második fordulójának mind a nyolc mérkőzését a TAB fogadóiroda által favoritnak tartott csapat fogja megnyerni. Március 19-én, mikor a South Sydney Rabbitohs megverte a Cronulla Sharks-t Sydney-ben a wellingtoni szerencse fia megnyerte első 250.000 dollárját (58 millió forintot).

 

Most - nem egészen egy hónappal hatalmas nyereménye után - két különálló fogadást tett az NRL újabb fordulójára, és ezúttal 430.000 dollárral (100 millió forinttal) lett gazdagabb. 

Először egy 8.300 dolláros multibet fogadást kötött arra, hogy mind a nyolc favorit megnyeri a meccsét, és ezzel 250.000 dollárt (58 millió forintot) tehetett zsebre.

Emellett egy másik, 10.000 dolláros fogadást is kötött mind a nyolc favoritra egy olyan variációval, hogy a North Queensland Cowboys 12,5 ponton belül kerül a Brisbane Broncoshoz. Ezzel 180.000 dollárt (42 millió forintot) keresett. 

 

A favoritra való fogadást általában nem tartják a meggazdagodás lehetőségének a rögbi ligában, ahol gyakoriak a meglepetések. Ez nem véletlen, a liga ugyanis maximalizálja a játékosok fizetését, és így biztosítja, hogy a tehetségek nagyjából egyformán oszoljanak szét a 16 csapat között.

“Meglehetősen szokatlan, hogy valaki a rögbi liga nyolc meccsének végeredményét tippelje meg, ráadásul úgy, hogy a favoritokra alapoz. Teljes mértékben bizarr, hogy mindez így összejött ennek a fickónak.” kommentálta az iroda szóvivője, John Mitchell az esetet. Ez volt a legnagyobb összeg, melyet az iroda valaha is kifizetett fix-oddsra. “Az, hogy valaki három ilyen fogadást nyerjen egy hónap alatt, valami egészen hihetetlen.” – ámuldozott Mitchell.

 

A személyazonosságát felfedni nem kívánó férfi állítólag „egy nagyon csendes srác”, aki teljesen odáig van a rögbiért. „Egy abszolút NRL őrült: kutatásokat csinál, meg minden. Szóval rendesen megcsinálja a háziját. Két irodánkba szokott járni, érkezése előtt felhívja őket, hogy készítsék elő a privát szobáját. A helyiek azt mondják, hogy leül a kis füzetével, ami tele van írva adatokkal, átböngészi az újságokat és a weboldalakat, aztán megteszi a fogadását.”

Az iroda egyik alkalmazottja, Vani Bradshaw elmondta, hogy a férfi kéthetente szokott megjelenni, és alkalmanként 5.000-10.000 dollárt kockáztat a rögbi ligára. Soha semmi másra nem fogad.

 

Az Auckalndi Egyetem statisztikusa, Carl Hamblyn elmondása szerint annak esélye, hogy valaki mind a nyolc meccs nyertesét eltalálja, 0,4 százalék. „Annak esélye, hogy egy fogadó helyesen eltalálja egy multi fogadásban mind a nyolc nyertest, nagyon kicsi. Annak pedig, hogy ezt sorozatban háromszor is megtegye, tulajdonképpen nulla.”