Egy hét alatt kétszer nyert hatalmas összeget a lottón

2018-05-25
Egy szerencsés ausztrál férfi épp a lottónyereményét ünnepelte, mikor ismét nyert.

 

A meg nem nevezett, negyvenes éveiben járó szerencsés illető először hétfőn nyert 1.020.487 ausztrál dollárt (203 millió forintot), aztán szombaton még 1.457.834 dollárt (290 millió forintot) egy népszerű ausztrál lottójátékon.

 

“Azt gondoltam, hogy ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.” – mondta a lottótársaság embereinek, mikor tudomást szerzett a szerencséjéről. Annak esélye, hogy valaki ilyen rövid időn belül kétszer is ilyen nagy összeget nyerjen, szinte nulla. Bárcsak lenne valami jó tanácsom, hogy hogyan lehet nyerni a lottón, de nincs.”

 

A férfi mindkét szelvényt ugyanannál az újságosnál vette. „Ugyanott vettem mindkettőt, mindkét esetben gépi számokkal.” – mesélte. „Nem játszom mindig, de azt hiszem most továbbra is fogok. Sosem tudhatja az ember, lehet, hogy ismét felhívnak.”

 

Mikor megkérdezték, hogy mihez kezd a pénzzel, azt válaszolta „Nem fogom elhülyéskedni.” Azt tervezi, hogy vesz befektetésként néhány ingatlant Sydney-ben, egy új autót, és elmegy egy honolului nyaralásra.

 

“Nem tudunk senki másról, aki egy héten belül kétszer is nyert volna.” – nyilatkozta Matt Hart, a lottótársaság szóvivője az AFP hírügynökségnek. „Voltak, akik életükben kétszer nyertek, de nem egy héten belül. Ez nagyon szokatlan és egyedi eset.”