Egy fogadó 68 milliós nyereménye ugrott a MU történelmi veresége miatt

2014-01-09
Kevin Wint valószínűleg sosem bocsátja meg a Swansea City-nek, hogy neki egy vagyonába került az, hogy ők beírták magukat a sporttörténelembe.

 

Az elefántcsontparti származású Wilfried Bony utolsó pillanatban lőtt góljával  ugyanis a Swansea City 2–1-re győzött a Manchester United ellen az Old Traffordon az angol FA-kupa harmadik fordulójában, és ezzel kiejtette a Vörös Ördögöket a sorozatból.

Azonban míg a United rajongói világszerte kedvenc csapatuk borzalmas szezonján keseregtek, az Arsenal rajongó Kevin Wint 187.000 fontnyi, tehát 68 millió forintnyi elszállt nyereménye felett siránkozott. 

 

Az ominózus gól...

 

Egy sikeres szombat után, Wint 15 mérkőzésre kötött fogadása már csak a vasárnap esti MU-Swnas összecsapáson múlott. Aznap azonban, míg a Swans 82 éve nem látott sikerének örvendett, Wint magába roskadva ült, barátnője pedig búcsút inthetett álomesküvőjükre szőtt terveinek.

„A fogadó 14-ből 14 FA-Kupa meccs eredményét helyesen megtippelte, és már csak az hiányzott, hogy az Old Traffordon döntetlen szülessen, hogy megkapja az 1 fontos tétre járó 187.922 fontnyi nyereményt.” – mesélte a Coral fogadóiroda bukmékere, David Stevens a Lincolnshire Echo című lapnak. „Bony 90. percben lőtt gólja azonban mind a Manchester United drukkereinek, mind a játékosnak óriási szívfájdalmat okozott, bár a 14 helyes tippért 12.264 fontnyi (tehát közel 4,5 millió forintnyi) vigaszdíjat kapott.”

 

A 31 éves, csőgyártóként dolgozó Wint ezúttal egyébként nem a megszokott lincolni Coral fogadóirodában tette meg a tétjét, hanem a mobilján. „Most már tudom, hogy hogyan érez minden United rajongó David Moyes-szal kapcsolatban. Soha nem voltam még olyan ideges, mint mikor ezt a meccset néztem – 1-1-nél minden perc az örökkévalóságnak tűnt. Mikor a 89. percben Bony megindult a labdával, láttam, hogy senki sincs mellette. Tudtam, hogy elveszítem a pénzt. Durva volt!” –  mesélte. „Vasárnap a Forest és a Chelsea is nyert, tehát már csak a Unitednek kellett volna hoznia a döntetlent, és 187 ezer fontot nyertem volna. De nem így történt… Pedig a barátnőm, Samantha már az álomesküvőnket tervezgette!” – kesergett Wint.