Egy év alatt 16-szor nyert a lottón, a saját boltjában vett szelvényekkel

2015-07-03
Armand Paganelli, bronxi üzlettulajdonos több jackpotot nyert, mint bárki más New York államban 2011 januárja óta. A Mt. Carmel Patika (East 187th Street) tulajdonosának nem kellett utaznia a szelvények megvásárlásához, mivel azok saját üzletében voltak raktáron.

 

Paganelli egyszer 625 ezer, egy másik alkalommal 250 ezer, míg egy harmadik alkalommal 25 ezer dollárt (forintban összesen 255 millió forintot) nyert - mindegyiket 2013 és 2014 folyamán.

 

A saját maga üzletében vásárolt nyertes szelvényeket Paganelli felesége, Janice váltotta be, bár ő maga nem nagy rajongója a szerencsejátékoknak. „Soha életében egyetlen lottószelvényt sem vásárolt … Ő teljesen szerencsejáték ellenes, csak én kértem meg rá, hogy vegye fel a nyereményt helyettem.” – nyilatkozta Paganelli a The New York Post-nak.

 

Paganelli és neje

 

A kereskedők New Yorkban legálisan vehetnek lottószelvényeket a saját üzletükben, és Paganelli nem vásárolt olyan kaparós sorsjegyeket, amelyek nyerő számait az üzlettulajdonos ellenőrzi. Paganelli olyan lottószelvényekkel játszott, amelyeken a számokat előre kell megadni vagy a játékosnak, vagy a gép generálja azokat. A 250 ezres jackpotot a Mega Millions lottón, a tizenöt másik nyereményt pedig a Win-4 elnevezésű játékon nyerte.

 

A Paganelli házaspár Westchesterben él, és egy Jet Ski valamint hét autó tulajdonosai. Egyesek szerint Paganelli szerencsés, de saját maga bevallása szerint ő pusztán csak sok szelvényt vett. „Nagyon sok szelvényt vettem. Itt vannak, én pedig szeretek játszani”  - mondta – „A veszteségnek nagyobb az esélye, mint a nyerésnek, ez az egy biztos.”

 

Mikor megkérdezték tőle, hogy nem gondolják-e azt az emberek, hogy valami csalás van a nyerési sorozat mögött, zavarba jött. „Sosem gondoltam még erre, becsületes, jó emberek vagyunk.” – értetlenkedett Paganelli, akinek a családja 1964-ben nyitotta az azóta is üzemelő boltot. 

 

Nem árulta el, hogy milyen számokat szokott beikszelni, de azt igen, hogy mire költi a nyereményeket: a nyeremények nagy részét a gyermekei felsőoktatásra fordítja, de jótékony célokra is adományoz, és a Bronxi Boys&Grils Clubnak is igazgatósági tagja. „Legfontosabb a jótékonyság, a szeretet, ez az életünk, ezt csináljuk” – mondta Pagenelli.

 
Paganelli-ék boltja, ahol a szerencsés szelvényeket vették