Egy egész falu alapított lottócsoportot Nyugat-Magyarországon

2018-08-31
Győrújfalu lakossága 2014 óta lottózik együtt, a nyereményt pedig a település fejlesztésére fordítják – írja az index.hu az RTL Klub riportjára hivatkozva. Nézzük, hogyan is működnek a lottócsoportok?

 

A riport szerint a közös lottózás ötlete a falu polgármesterétől származik. A rendszer a következőképpen működik: ha az Ötöslottó nyereménye eléri az 1 milliárd forintot, akkor személyenként 500 forinttal lehet belépni a falulottóba. Ha 2-es vagy 3-as találatok vannak, a pénzt a falu kapja, de ha véletlenül 4-esük vagy 5-ösük van, akkor a nyereményt szétosztják egymás között. Az „ÚjfaluLOTTÓ”-ban általában 70-80 család vesz részt rendszeresen, és a korábban megszavazott számokat játsszák meg hetente különböző kombinációkban – írja az index.hu

 

Eddig egyszer volt 4-esük, akkor kétmillió forintot nyertek, amiből mindenkinek 15 ezer forint jutott. Idén a 2- és 3-találatos szelvényekből eddig közel 600 ezer forint gyűlt össze a településnek. A pénz felhasználásáról szavazással döntöttek, és végül a játszóteret tették rendbe, de korábban a díszkivilágítást is lottónyereményből finanszírozta a falu.

 

Az ötlet persze nem új - Magyarországon talán még nem annyira, de az USA-ban különösen népszerű ez a csoportos lottózási forma. Az emberek már évtizedekkel ezelőtt is lottóztak közösen kollégáikkal vagy barátaikkal, mostanság csupán annyi változott, hogy már nem feltétlenül szükséges, hogy az ember maga verbuválja össze azokat a játékosokat, akikkel aztán a pénzt összedobva sok-sok lottószelvényt vásárol, hiszen egyre több online lottózó indít lottócsoport szolgáltatást. Ez sokkal kényelmesebb megoldás, hiszen semmi más teendő nincs, mint beszállni egy már „kész”, nekünk tetsző csoportba.

 

A világszerte jól ismert theLotter online lottózó egyik extra szolgáltatása is az, hogy játékosainak a világ szinte bármely nagy lottójátékára szerveznek lottócsoportokat. Ezeknek a lottócsoportoknak számos előnye van, többek között az, hogy töredékáron játszhatunk egyszerre sokszáz lottószelvénnyel, és ezzel jelentősen nagyobb eséllyel kaparinthatunk meg egy-egy nagy nyereményt, melyet aztán annak arányában osztanak szét a játékosok között, hogy mekkora részt vásároltak meg a csoport szelvényeiből. 

 

Nem véletlen tehát, hogy az utóbbi években egyre-másra érkeztek a hírek a különböző lottócsoportok sikereiről, és egy közelmúltban készített statisztika szerint minden harmadik nagy jackpotot lottócsoportban játszók nyernek

 

2012 márciusában például a marylandi ‘Three Amigos’ elnevezésű kollektív lottócsoport nyerte meg az azóta is rekordnak számító, 656 milliós MegaMillions jackpot egyharmadát. A csoport összesen $218.6 milliót nyert, amit három részvevője között osztott szét. 

2013 augusztusában a New Jersey-i ‘Ocean’s 16’ kollektív csoport a Powerball lottó hatalmas jackpotját nyerte meg. A $448 milliós jackpot három nyertes szelvénye közül az egyik volt a csoport tulajdonában. 

2014 szeptemberében pedig egy magáról semmit sem közlő ír kollektíva nyerte egy 86.7 millió eurós jackpotot az EuroMillionson. 

Szintén 2014 szeptemberében 12 brit buszsofőr nyerte meg az EuroMillions 38 millió angol fontot érő jackpotját.

2015 októberében 12 kanadai kolléga nyerte meg a Lotto Max 60 millió dolláros nyereményét.

Nemrégiben látott napvilágot a hír, hogy a theLotter online lottózó egyik Powerball lottócsoportja 106 ezer dollárt, tehát úgy 28 millió forintot nyert a november 4-i sorsoláson. A csoportban 55 játékos vett részt a világ minden tájáról. Az 55 játékos fejenként 11 dollár körüli összeggel szállt be a 65 szelvény megvásárlásba, így fejenként 1900 dollárt, 500 ezer forintot nyertek. Szinte hihetetlen, de a lottócsoport 65 mezőjének mindegyike nyert!