Egervári: készen állunk akár a bravúrra is

2013-03-21
Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott készen áll akár a bravúrra is a románok elleni, pénteki, budapesti világbajnoki selejtezőn.

 

"Természetesen győzelmet várunk ezen a +hatpontos+ mérkőzésen, különösen azért, mert olyan riválissal találkozunk, amely szintén esélyes az első vagy a második hely megszerzésére a csoportban" - mondta a szakvezető az összecsapás előtti utolsó sajtótájékoztatón, csütörtökön Telkiben.

 

Egervári azt mondta, a hazai pálya előnyét annak ellenére szeretnék kihasználni, hogy a mérkőzést a nemzetközi szövetség (FIFA) büntetése miatt zárt kapuk mögött kénytelenek lejátszani. Hozzátette, úgy látja, a játékosok jól reagálnak a helyzetre, fizikálisan és mentálisan egyaránt erősek, ráadásul a keret mind a 24 tagja egészséges és bevethető.

 

"Úgy gondolom, szükségünk volt a találkozó előtt erre a négy napra a megfelelő felkészüléshez" - nyilatkozott a kapitány. Úgy véli, a magyar csapat a támadóharmadban jobb, mint pénteki ellenfele.

 

Egervári kitért a kolozsvári CFR és a bukaresti Rapid hétfői összecsapásán történtekhez, egy magyar zászló elégetésére, illetve az annak nyomán megfogalmazott bocsánatkérésre, amelyet a román szövetség juttatott el a magyar szövetséghez. A szakvezető szerint a gyors reakció arra utal, hogy a románok szerint is fontos a sportszerű légkör. Hozzátette, a magyar együttes nem háborúra, hanem sportszerű küzdelemre készül. Egervári hangsúlyozta, hogy nem a két ország közötti gyűlöletkeltés a cél, bár néhány száz szurkoló ezt próbálta gerjeszteni.

 

Hajnal Tamás, a válogatott középpályása a sajtótájékoztatón elmondta, eddig két alkalommal elemezték a románok játékát, a szakmai stáb részletes, mindenre kiterjedő munkát végzett, így ismerik az ellenfél erősségeit és gyengéit.

 

"Sajnáljuk, hogy ezúttal nem lesz olyan felfokozott a hangulat a Puskás Stadion lelátóján, mint amilyet korábban megszoktunk, de mi arra törekszünk, hogy ennek ellenére győztesen hagyjuk el a pályát" - utalt a FIFA zártkapus büntetésére a VfB Stuttgart légiósa.

 

Hajnal hozzátette, klubjával az Európa Ligában az olasz Lazio ellen is zárt kapuk mögött kellett pályára lépniük, de úgy érzi, ezzel együtt is fel tudtak pörögni, ottani tapasztalatait pedig most a nemzeti csapatnál igyekszik hasznossá tenni.

 

A magyar és a román válogatott összecsapása pénteken 20.30-kor kezdődik.

 

A várható magyar kezdőcsapat az MTI szerint:

Király Gábor - Varga József, Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás - Pintér Ádám, Elek Ákos - Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,