Egervári: ez nem tesztmeccs

2013-08-13
Egervári Sándor, a labdarúgók szövetségi kapitánya szerint a csehek elleni szerdai összecsapás több lesz egyszerű felkészülési mérkőzésnél.

 

„Ez nemcsak egy szimpla tesztmérkőzés számunkra, hanem egy komoly erőfelmérő, amelyen szeretnénk meghatározó játékot bemutatni még akkor is, ha legutóbb a tavaly júniusi, prágai találkozón ránk erőltették az akaratukat” - mondta keddi sajtótájékoztatóján Egervári Sándor.

 

A szakember hozzátette: ez a találkozó fontos állomás a válogatott őszi céljainak eléréséhez, mivel a gárda szeptember 6-án Bukarestben játszik sorsdöntő világbajnoki selejtezőt.

 

„Szeretnénk ősszel összesen hat tétmérkőzést játszani, ehhez már a csehek ellen is fegyelmezett, jó játékot kell mutatnunk” - folytatta a tréner utalva arra, hogy reményei szerint az együttes eléri a pótselejtezőt jelentő második helyet a selejtezőcsoportjában.

 

Egervári Sándor elmondta, a magyar válogatottnak a barátságos mérkőzéseken is nagyon fontos a győzelem, ugyanis az esetleges pótselejtező párosításánál számít a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján elfoglalt pozíció is.

 

A szakember a várható kezdőcsapattal kapcsolatban konkrétumokat nem árult el, annyit azonban elmondott, hogy nagy meglepetés nem várható az elmúlt fél évben látott együtteshez képest.

 

A sajtótájékoztatón Vanczák Vilmos, a Sion légiósa elmondta, a románok elleni vb-selejtező előtt a szerdai mérkőzés jó erőpróba lesz a csapatnak, igaz, a keretben mindenki különböző edzettségi állapotban várja az összecsapást.

 

„Sajnos, mi nem kezdtük túl jól a bajnokságot, öt meccs alatt mindössze két pontot szereztünk” - mondta Vanczák, aki tavaly Románia és Kuvait ellen is gólt szerzett a válogatottban.

 

A találkozó szerdán 20.30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

 

A válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Juhász Roland, Kádár Tamás - Varga József, Pintér Ádám - Koman Vladimir, Kovács István, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

 

Az M1 20.15-től élőben közvetíti a találkozót, a kommentátor Knézy Jenő, pályaszéli riportere Menczer Tamás lesz. A Kossuth Rádió a találkozó hajrájában, 21.50-től élőben tudósít Novotny Zoltán és P. Fülöp Gábor kommentálásával.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,