Egervári: az elmúlt három év legjobb játékát kell nyújtani

2013-09-06
Egervári Sándor szerint eddigi kapitánysága legjobb játékát kell nyújtania a magyar válogatottnak pénteken ahhoz, hogy legyőzze Bukarestben a románokat.

 

"Természetesen, mint igazi sportemberek, szeretnénk győzelemre játszani, de tudjuk, hogy ez Bukarestben nagyon nehéz - nyilatkozta a szakember a bukaresti Nemzeti Stadionban. - Az elmúlt három év legjobb játékát kell nyújtania a válogatottnak, ez elengedhetetlen a sikerhez. Persze tudjuk, hogy ez egy rendkívül nehéz párharc, amely sajnos a legtöbb esetben sikertelen volt, hiszen 32 éve nem nyertünk a románok ellen" - mondta Egervári Sándor, hozzátéve, hogy a két csapat hasonló játékerőt képvisel, így nehéz mérkőzésre számít. 

 

A posztot 2010 óta betöltő szakembernek leginkább a védelem összeállítása okozhat gondot, mert sérülés miatt Juhász Rolandra, illetve Mészáros Norbertre sem számíthat: "Természetesen a védelem stabilitása nagyon fontos, ugyanakkor bizakodó vagyok ennek kapcsán. Bízom benne, hogy a csehek elleni mérkőzésen történteket megfelelően kielemeztük, és hasznosítani tudjuk majd."

 

A tréner hozzátette, szokásához híven csak néhány órával a találkozó előtt hirdeti ki a kezdőcsapatot.

 

A sajtótájékoztatón részt vett Hajnal Tamás, az Ingolstadt légiósa, aki elmondta, természetesen a három pont megszerzése a cél, ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy Bukarestben ez rendkívül nehéz lesz.

 

A várható kezdőcsapat az MTI szerint:

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Guzmics Richárd, Kádár Tamás - Koman Vladimir, Varga József, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám, Böde Dániel

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,