Egerszegi és Darnyi a Magyar Úszó Hírességek Csarnokában

2013-11-12
Az elsők között Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás kerül be a Százhalombattán lévő Magyar Úszó Hírességek Csarnokába.

 

Amint az a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: az egyéniben ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi és a négyszeres ötkarikás aranyérmes Darnyi mellett Hargitay András háromszoros világbajnoknak, az edzők közül Kiss Lászlónak, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának, posztumusz pedig a honi úszósport első olimpiai bajnokának, Hajós Alfrédnak és Széchy Tamás mesteredzőnek, megannyi klasszis kinevelőjének szavazott bizalmat a Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök vezette kuratórium.

 

A médiaesemény keretében írta alá Gyárfás Tamás és Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere az úszószövetség és a város közötti együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a település önkormányzata - a városvezető bejelentése szerint - 60 millió forinttal segíti a MÚSZ-t.

 

A kiterjedt kapcsolatrendszer keretébe illeszkedik a hírességek csarnoka is, amely a polgármester megfogalmazása szerint a magyar úszók diadalainak múzeuma lesz ezentúl.

 

A beiktatási ünnepséget szombaton tartják Százhalombattán, ahol csütörtöktől rendezik meg három napon át az idei rövidpályás országos bajnokságot. A már hagyományos színhelynek számító uszodában szinte a teljes honi élvonal felvonul, s még a rövidpályás világkupa-sorozat záróversenyéről, Pekingből hazatérő vb- és Eb-aranyérmes Hosszú Katinka, s az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel is bekapcsolódik az ob-be.

 

Bőséges versenyprogramot bonyolít le a 25 méteres medencébe kiírt bajnokságon az olimpiai ezüstérmes, sokszoros vb- és Eb-győztes Cseh László, aki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a váltók mellett várhatóan hét egyéni számban indul. Az ob-t különösen abból a szempontból tartja fontos állomásnak, hogy alaposan felmérheti, hol tart a decemberi, dániai rövidpályás kontinensbajnokság előtt a felkészülésben.

 

Ami a programot illeti, minden nap délelőtt 9.30 órától zajlanak az előfutamok, a döntőket pedig csütörtökön és pénteken 17, szombaton pedig 15 órától tartják. A bajnokságról a szövetség most indult televíziója, a MÚSZ TV a szövetség weboldalán végig egyenesben közvetít.

 

Forrás: MTI

Címkék: úszás,