Eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az EuroJackpot lottó

2012-06-26
Március 23-án indult az EuroJackpot nevű új, nemzetközi megalottó, azonban az elmúlt három hónapban nem sikerült áttörést elérnie a népszerűségben.

 

A játék szervezésében eredetileg Dánia, Észtország, Finnország, Hollandia, Németország és Szlovénia vett részt, Olaszország nemrégiben csatlakozott hozzájuk. A legújabb tag Spanyolország, ők 2012. június 30. óta vesznek részt a játékban. Három újabb reménybeli tagországgal, Norvégiával, Svédországgal és Izlanddal jelenleg még folynak a tárgyalások.

 

Az új lottójáték hasonló az EuroMillions-hoz: az 5+2 találat jelenti a telitalálatot, ahol az öt számot 50, a plusz 2 számot 8 közül kell megtippelni. A sorsolást hetente egyszer tartják, Helsinki-ben, a lottószelvények kiértékelése Németországban és Dániában történik.

A jackpot összege 10 millió euróról indul, de halmozódásokkal akár 90 millió eurót is elérheti. Egy szelvény 2 euróba kerül soronként, a jackpot nyerési esélye valamivel kevesebb, mint 1:59 millióhoz. 

 

Az EuroJackpot iránti érdeklődés eddig jóval kisebb, mint ahogyan azt a szervező országok remélték, pár hónap múlva azonban a tervek szerint már több, mint 10 ország játékosai vehetnek részt a játékban, így a jackpot összege magasabb lehet, a halmozódások is gyorsulhatnak, és ez új lendületet adhat a játéknak.

A résztvevő országok közül jelenleg talán egyedül Finnországban nevezhető sikeresnek az új játék, elképzelhető, hogy ehhez annak is köze van, hogy itt tartják a sorsolásokat.  Az első sorsolás előtt közel 2 millió finn játékos vásárolt szelvényt, az ebből származó profit elérte a 2,3 millió eurót. 

 

Ha kíváncsi arra, hogy Magyarországon vajon bevezetik-e a közeljövőben ezt az új lottójátékot, olvassa el cikkünket.!