Duplázó lottómilliomosok

2013-11-14
Sokan azt gondolják, hogy „a villám kétszer nem csap ugyanoda” alapon szinte reménytelen, hogy valaki kétszer nagyobb összeget nyerjen lottón, vagy kaparós sorsjegyen. Ezt a napokban két szerencsés játékos is megcáfolta…

 

Egy michigani  férfi a múlt héten 1,35 millió dollárt (közel 300 millió forintot) nyert a Lotto 47 elnevezésű játékon, melynek nyerési esélye 1 a 10 millióhoz. Joseph Palmarchuk nyereményét azonban még hihetetlenebbé teszi az a tény, hogy ez már a második millió dolláros nyereménye 2011 óta.

Palmarchuk úr 2011-ben költözött Michiganben, majd körülbelül fél évvel később kapott egy hívást a tennessee-i lottótársaságtól, hogy 1 millió dollárt (nagyságrendileg 220 millió forintot) nyert az ottani lottójáték úgynevezett „második esély” sorsolásán.

Két évvel később aztán Palmarchuk ismét dollármilliomos lett: mint korábban már említettük, november 6-án megnyerte a Classic Lotto 47 játék 1,35 milliós fődíját. 

 

Mivel bakancslistájukat már nagyjából teljesítették az előző nyereményből, Palmerchuk úr és felesége most azt tervezi, hogy ebből az újabb nyereményből valahol melegebb éghajlaton vesznek egy házat, hogy elmenekülhessenek a kemény michigani telek elől. Emellett persze segítik majd belőle hét gyermeküket, 23 unokájukat és 4 dédunokájukat is.

Palmarchukék egyébként nem bízzák a véletlenre a szerencséjüket, nem csak lelkes és aktív lottójátékosok, de a kaszinókat is rendszeresen látogatják. 

Palmarchuk  egyébként nem hisz a bevezetőben említettekben: már 2011-ben, mikor megnyerte az első millióját, azt jósolta, hogy valamikor még fog ilyen nagy összeget nyerni, és ezt a karmájával indokolta. A férfi továbbra is bízik a karmában: szerinte jövőre ismét nyerni fog, de nem egy milliót. Azt jósolja, hogy az elkövetkező három évben meg fogja nyerni a Powerball vagy a MegaMillions jackpotját.

 

Palmarchuk úr és felesége a nyeremény átvételekor

 

1800 kilométerrel délebbre, Texas államban egy másik játékos is most örülhetett második nyereményének. T.W. Smith a 20X Cash nevezetű kaparós sorsjegyen nyert 1 millió dollárt. Ezzel a 20 dollárba kerülő sorsjeggyel a játékosoknak 20 esélyük van arra, hogy megnyerjék a 20 dollártól 1 millió dolláros összegig terjedő nyeremények egyikét.

Smith úrnak sem ez volt az első nagyobb nyereménye, februárban már nyert 1.000 dollárt (nagyjából 220 ezer forintot) a 10X Mega Money nevű sorsjegyen. 

Mikor arról kérdezték, hogy van-e valamilyen különleges nyerési trükkje, csak annyit mondott, hogy „Mindig az újakra utazom. Ha kijön egy új játék, én egyből kipróbálom.”

“Sok játékosnak van valamilyen különleges szisztémája, amiről azt gondolja, hogy növelni fogja nyerési esélyét, de néha a legegyszerűbb ötletek működnek a legjobban.” jegyezte meg a texasi lottótársaság ügyvezetője, Gary Grief.

 

A nyerő 20X Cash sorsjegy