Dundalk - Klaksvík: Nem vitás, ez kemény összecsapás lesz

2020-10-01
Nem akármilyen lehetőség előtt áll az ír Dundalk és a feröeri Klaksvík csapata. Egy lépésre van a csapatoktól az EL-főtábla, amit mindkét csapat magának, és a Covid-19-nek köszönhet.

Dundalk - Klaksvík

Európa Liga - Play off

 

Online sportfogadás tipp:  Sárga lapok száma 4 felett (AH)

22Bet odds: 1.55

Kezdés:  2020.10.01. 20:30

 

A koronavírus jelenléte miatt az UEFA a BL-ben és az EL-ben is megkurtította a selejtezős fázist, és a párharcok egy meccsen dőltek el. Emiatt (is) jutott ki a BL-főtáblára az FTC, és amiatt lehet ott az utolsó rostán a Dunalk, és a feröeri Klaksvík csapata.

A feröeriek igazi 'mákos tészták', eleve már a Slovan ellen sem mentek volna tovább, de a pozsonyiakat a koronavírus támadta meg, így a párharc a zöld gyep helyett a zöld asztalnál dőlt el. Szóval egy kört ment a csapat meccs nélkül, aztán persze a svájci Young Boys kiütötte a BL-ből, de az EL-be bepottyantak. A sorsolás kedvezően alakult, a grúz D. Tbiliszi nem jelentett megoldhatatlan feladatot hazai pályán, sima 6-1-gyel jutott tovább a Klaksvík.

Ellenfele az ír Dundalk lesz, szintén Fortuna kegyeltje. A Celje rögtön kipöckölte a BL-ből, de az EL-ben az andorrai Inter Escaldes és a moldáv Sheriff Tiraspol sem tartozik az elit csapatok közé...

Nem akármilyen lehetőséget kapott az élettől a két csapat, mindamellett, hogy meg is dolgozott érte. Mi kemény meccsre számítunk, az ír Dundalk sem finom, a feröeri Klaksvík pedig főleg nem. A Klaksvík például a Young Boys ellen már a 32 percben a 3. sárgáját gyűjtötte be, végül ötnél állt meg. A Dundalk az andorrai ellenfele ellen játszott színes meccset, 8 sárga lap és egy piros is villant.

A tét óriási. Az UEFA az olasz Marianit küldi erre a találkozóra, akinek összesen 5 meccse van nemzetközi porondon klubcsapatok találkozóján. Szóval ilyen szinten a rutinja nem nagy, de rengeteg Serie A-s meccse van. Mariani nem tartozik a legnagyobb kártyások közé, de azért nem egy szűkmarkú játékvezető. Ez pedig előzetesen sem tűnik sakkpartinak, itt vélhetően jópár kontakt lesz a játékosok között, fizikális focit játszanak mindketten.

Épp ezért fogadunk mi a lapokra. Hibázni egyik játékos sem szeretne, elég valószínűtlen egy olyan meccs, ahol Mariani nem szór ki legalább 5 sárgát, de még négynél sem vagyunk rosszak, hisz négy sárgánál a tétünk visszajár.

Címkék: sportfogadás, tipp,