Dörzsölik a tenyerüket a fogadóirodák a Mayweather vs Pacquiao meccs miatt

2015-04-30
Az évtized bokszmeccsének nevezett összecsapásra annyian fogadnak Las Vegas-ban, mint amennyien a nagy amerikaifoci meccsekre szoktak.

 

Május 2-án Las Vegasban, az MGM Grand-ben rendezik meg azt a bokszgálát, amitől már hetek óta hangos a világsajtó, s melynek főmérkőzését a jelenkor két legjobb profi ökölvívójának tartott amerikai Floyd Mayweather Jr. és Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao vívja egymással. A helyi fogadóirodák közleménye szerint a korábban 50-60 millió dollárosra becsült fogadási forgalom igencsak óvatos előrejelzés volt. 

 

Az elmúlt napokban a Las Vegasi bukmékerekhez óriási mennyiségű fogadás érkezett, köszönhetően talán annak is, hogy a Mayweather - Pacquiao összecsapás nem csak az amerikai lapok sportrovataiban, de a szórakoztató és pletykalapok címlapjain is folyamatosan kiemelt helyen szerepel. A meccs iránt óriási az érdeklődés, nem véletlen, hogy aki élőben is tanúja szeretne lenni az évtized bunyójának, akár 25 millió forintnak megfelelő összeget is ki kell csengetnie egy jegyért. 

 

A Westgate fogadóiroda-lánc egyik alelnöke, Jay Kornegay azt nyilatkozta a CBS Sports-nak, hogy szinte biztos, hogy ez lesz a legnagyobb forgalmat hozó bokszmeccs az iroda történetében. Kornegay szerint az összecsapásra érkező tétek összessége könnyedén átlépheti azt a 60 millió dolláros határt, melyet április elején jósoltak. Az alelnök azt is elárulta, hogy a korai fogadások között nagyon sok érkezett az underdognak tartott Pacquiao-ra.

 

A Las Vegasi fogadási szektor szakértői megerősítették a fentieket, és hozzátették, hogy az sem kizárt, hogy a mérkőzés akár elérheti az NFL-re érkező fogadási volument is, és átlépheti a 100 millió dolláros határt. Jelenleg egyébként a 2014-es Denver Broncos – Seattle Seahawks Super Bowl döntő tartja a fogadási rekordot, 119 millió dollárral.

 

A nevadai szerencsejáték felügyelet nem fogja nyilvánosságra hozni a meccs hivatalos fogadási forgalmát, mivel a kormányzat integritási okokból nem engedélyezi az egyes bokszmeccsekhez köthető fogadási adatok közlését. Minden Las Vegasi fogadóiroda egyetért azonban azzal, hogy a Mayweather vs Pacquiao meccs meg fogja dönteni a bokszmeccsekre vonatkozó fogadási rekordot. Ráadásul mivel a mérkőzés egy napon lesz a leghíresebb amerikai lóversennyel, a Kentucky Derby-vel, május 2. minden bizonnyal emlékezetes nap lesz a fogadóirodák számára.

 
Címkék: sportfogadás,